08.06.2016 | Ajankohtaista

Perälästä selvitysmies

Teologian tohtori Matti Perälä ryhtyy selvittämään Pohjois-Karjalan luterilaisten seurakuntien   mahdollista rakennemuutosta sekä yhteistyön lisäämistä. Selvityshankkeen ohjausryhmä valitsi keskiviikkoiltana hänet tähän tehtävään neljän hakijan joukosta. Tohmajärveläinen Perälä on aiemmin tehnyt seurakuntarakenteen selvitystehtäviä Mikkelin ja Helsingin hiippakunnissa.

Ohjausryhmä antoi hankkeelle nimeksi: ”Pohjois-Karjalan seurakuntien yhteistyöselvitys – Siun seurakunta”. Mukana selvitystyössä on maakunnan 13 luterilaista seurakuntaa. Selvitysmies kiertää syksyn aikana kaikissa näissä seurakunnissa ja Joensuun seurakuntayhtymässä kartoittamassa tilannetta ja antaa väliraportin vuoden lopussa. Toinen neuvottelukierros käydään ensi keväänä, ja selvitysmiehen raportti toimenpide-ehdotuksineen valmistuu toukokuun loppuun 2017 mennessä. Sen jälkeen seurakunnat päättävät jatkotoimista.

Hankkeen tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa luterilaisten seurakuntien elinvoimaa Pohjois-Karjalassa. Kolmentoista seurakunnan kesken pohditaan yhteistyön tiivistämistä, erilaisten seurakuntayhtymämallien toteuttamista sekä kirkollisten palveluiden säilyttämistä tasaisesti ja laadukkaasti koko maakunnan alueella.

Selvityshankeen taustalla on seurakuntia ja seurakuntayhtymää edustava 18-jäseninen ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana toimii lääninrovasti, Kontiolahden seurakunnan kirkkoherra Jukka Reinikainen. Ohjausryhmä koordinoi mm. selvityskonsultin toimintaa sekä tekee toimintaehdotuksia seurakuntien päättäville elimille.Takaisin