07.02.2020 | Ajankohtaista

Perheneuvonnan asiakasmäärät kasvoivat vuonna 2019

Kirkon perheneuvonnassa kävi ennätysmäärä asiakkaita vuonna 2019.  Koko maassa kirkon perheneuvonnasta apua sai yli 18 500 ihmistä. Kaikkiaan asiakkaita kohdattiin yli 90 000 kertaa. Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksessa kävi viime vuonna 600 asiakasta. Asiakaskohtaamisia oli kaikkiaan noin 2200. Asiakkaita oli kaikista Pohjois-Karjalan kunnista sekä Heinävedeltä. Asiakasmäärät kasvoivat hieman myös Joensuussa vuonna 2019. 
 
Suurin syy hakea apua perheneuvonnasta oli vuorovaikutusongelmat. Joensuussa lähes yhtä paljon perheneuvojan luokse hakeuduttiin erokysymysten tiimoilta. Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksen asiakkaista selvä enemmistö oli työssäkäyviä 30-39-vuotiaita, jotka elävät avioliitossa.

Suomessa on 41 kirkon perheasiain neuvottelukeskusta, joissa työskentelee yli 180 työntekijää. Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksessa työskentelee neljä perheneuvonnan ammattilaista. Perheneuvonta on asiakkaille maksutonta. Joensuun perheasiain neuvottelukeskus toimii koko Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella.

Perheneuvonnan ajankohtaiset asiat ovat esillä Joensuussa 12.-14.2.2020 pidettävillä perheneuvonnan neuvottelupäivillä. Neuvottelupäivien teema on Rajankäyntiä ja päivien aikana pohditaan, miten kohtaaminen kutsuu ulkoiseen ja sisäiseen vuorovaikutukseen, kun erilaiset ajatukset, kokemukset, arvot ja asenteet kohtaavat. Mietitään myös, miten armon ja anteeksiannon kokemus voi poistaa häpeää.

Neuvottelupäivien avajaisissa ovat mukana Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, Siun sote:n perhe- ja sosiaalipalveluiden toimialuejohtaja Leena Korhonen, Joensuun seurakunnan kirkkoherra Petri Rask ja Kirkkohallituksen asiantuntija Sari-Annika Pettinen ja käytännöllisen teologian professori (emeritus) Paavo Kettunen. 


Takaisin