05.02.2020 | Ajankohtaista

Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoittaa myös MobilePaylla

Yhteisvastuukeräys käynnistyi sunnuntaina 2.2.2020. Tänä vuonna lahjoituksia Yhteisvastuukeräykseen voi tehdä myös MobilePay-sovelluksen kautta. Jokaisella seurakunnalla on oma Yhteisvastuukeräyksen MobilePay-numero, joka kartuttaa seurakunnan keräyspottia. 

Lahjoittajan tulee asentaa ja ottaa käyttöön MobilePay-sovellus esimerkiksi puhelimeensa. Tämän jälkeen henkilö voi lahjoitta haluamansa summan seurakunnan MobilePay-numeroa käyttäen. Joensuun seurakuntien MobilePay-numerot löytyvät osoitteesta www.joensuunevl.fi/yhteisvastuu  .

MobilePay-numeron lisäksi lahjoituksia voi tehdä sähköisesti Joensuun seurakuntien verkkosivujen kautta. Verkkosivuilta löytyy oma lahjoituslomake jokaiselle Joensuun seurakunnalle. Mobiili- ja verkkolahjoitusten lisäksi Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua myös perinteisten lipas- ja listakeräysten sekä erilaisten tapahtumien kautta.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuun tuotosta 40 prosenttia jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea.

Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.Takaisin