21.01.2020 | Ajankohtaista

Eija Majasaari sairaalapastoriksi

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan 21.1.2020 Eija Majasaaren sairaalapastorin virkaan. Sairaalapastorin virka vapautuu 1.7.2020, kun nykyinen viranhaltija jää eläkkeelle. Sairaalapastorin virkaan oli 18 hakijaa, joista 17 täytti viran kelpoisuusehdot.
 
Eija Majasaari työskentelee tällä hetkellä Pielisensuun seurakunnan vt. kappalaisena. Majasaari on aiemmin toiminut myös sairaalapastorin sijaisena Joensuun seurakuntayhtymässä.
 
Joensuussa on tehty sairaalasielunhoitotyötä yli 50 vuoden ajan. Sairaalapastori palvelee potilaita, heidän omaisiaan ja terveydenhuollon henkilökuntaa. Hän on sairauden herättämien elämänarvoja ja elämänkatsomusta koskevien kysymysten asiantuntija. Sairaalapastori on koko hoitoyhteisöä varten ja toimii yhteyshenkilönä uskonnollisten yhteisöjen ja terveydenhuollon välillä.
 
Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan myös avata Vaivion kurssikeskuksen emännän työsuhteen haettavaksi. Tehtävän hakuaika päättyy 9.2.2020.
 
Lisäksi yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi Pielisensuun pappilan myyntiprosessin. Pappilan kiinteistö on ollut jo pidemmän aikaa seurakuntayhtymän luovuttavien kiinteistöjen listalla. Kiinteistölle on mahdollista hakea myöhemmin kaavamuutoksen kautta lisää rakennusoikeutta, mikä lisää tontin kiinnostavuutta.   
 
Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että pappilan kiinteistön tontista lähetetään tarjouspyyntö rakennusliikkeille.


Takaisin