19.12.2019 | Hautaus- ja puistopalvelut

Joensuun hautausmaalla poikkeava liikennejärjestely jouluna

Joulun aikana monien perinteisiin kuuluu läheisten haudoilla käyminen. Tämä tietää myös kasvavaa liikennettä hautausmaiden tienoossa. Joensuun hautausmaalla pyritään vähentämään ruuhkia muuttamalla liikennejärjestelyjä hautausmaan parkkipaikalle saapumisen ja sieltä poistumisen suhteen.

Jouluaatosta 24.12. alkaen Ristinkappelille ja sen parkkipaikoille vievä tie muutetaan yksisuuntaiseksi. Sisääntulo parkkipaikoille tapahtuu Rauhankadulta. Parkkipaikoilta ja Ristinkappelilta poistutaan Teollisuuskadulle. Poikkeavat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla ovat käytössä perjantaihin 27.12. saakka. Liikenteen yksisuuntaisuutta ohjaamaan laitetaan liikennemerkit.

Jouluaaton odotetaan olevan vilkkain päivä hautausmailla. Myös kaupungin muilla hautausmailla voi syntyä ajoittain ruuhkaa parkkipaikoille. Hautausmaalla kävijöille toivotaan joulumieltä ja reilusti malttia mukaan.

Hautausmaalle kynttilöitä vieviä ihmisiä muistutetaan myös varovaisuudesta tulen kanssa. Etenkin muistelupaikoille kertyy jouluna satoja kynttilöitä. Liian lähekkäin asetelluissa kynttilöissä on allaspalon vaara.


Takaisin