28.11.2019 | Ajankohtaista

Seurakuntayhtymä lahjoitti henkilöstön joululahjarahat omaishoitajille

Joulurajalahjoitus

Joensuun ev.lut. seurakunta yhtymä lahjoittaa joka toinen vuosi henkilöstön joululahjoihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen. Vuoden 2019 joululahjarahat lahjoitettiin 27.11.2019 omaishoitajatyön tukemiseen Joensuun seudun omaishoitajat ry:lle. Lahjoitus oli 2000 euroa.Joululahjarahan kohteesta kysyttiin ehdotuksia seurakuntayhtymän henkilöstöltä. Ehdotuksia saapui kaikkiaan seitsemän, joista yhteistyötoimikunta valitsi kolme finalistia. Lahjoituskohde valittiin äänestyksellä henkilöstön yhteisessä koulutuspäivässä. Omaishoitajatyön tukeminen voitti äänestyksen selvin luvuin.

Vuonna 1998 perustettu Joensuun seudun omaishoitajat ry on omaishoidon asiantuntija ja vaikuttaja. Yhdistys auttaa läheisistään huolehtivia henkilöitä jaksamaan paremmin arjessaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Yhdistys tarjoaa tietoa ja tukea sekä kehittää toimintaa yhdessä omaishoitajien kanssa Joensuun seudulla.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu Veikkauksen tukema OmaisOiva -toiminta, joka järjestää kaikille avointa omaishoitajien jaksamista tukevaa ja valmentavaa toimintaa lähialueella. Yhdistyksen hallinnoimassa Alisa -projektissa lisätään tietoisuutta ja kehitetään keinoja tunnistaa, tavoittaa ja tukea nuoria hoivaajia ja heidän perheitään. ALISA toimii vuosina 2018-2021 Veikkauksen tuotoilla ja se on osa eriarvoisuuden vähentämiseksi toimivaa Kaikille eväät elämään -ohjelmaa, joka kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön Suomi 100-avustusohjelmaan.

Joensuun seudun omaishoitajat ry:ssä on noin 300 jäsentä. Yhdistys voi halutessaan käyttää Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän lahjoitusta myös yhdistykseen kuulumattomien omaishoitajien tukemiseen.


Takaisin