28.11.2019 | Ajankohtaista

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan perinteisin menoin seurakunnissa

Itsenäisyyspäivää juhlitaan tänä vuonna perinteisin menoin Joensuun ev.lut. seurakunnissa. Seurakunnat järjestävät 6.12. itsenäisyyspäivän tilaisuuksia yhdessä Joensuun kaupungin sekä Enon, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän ja Tuupovaaran palvelupisteiden kanssa. Tilaisuuksiin vapaa pääsy.


Joensuun kaupunkialueella itsenäisyyspäivän vietto alkaa klo 10 jumalanpalveluksilla Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän kirkoissa. Jumalanpalvelusten jälkeen klo 12 on vuorossa kunnianosoitus ja seppelten lasku Joensuun sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille. Päivä jatkuu klo 12-13 kahvitarjoilulla ja klo 13 päiväjuhlalla konservatorion tiloissa. Juhlapuheen pitää FT Laura Jetsu, mukana ovat myös kaupunginvaltuuston pj. Juha Mustonen ja Aaro Piipponen, MPK Savo-Karjalan soittokunta sekä Rantapuisto-kvintetti. Runoja lausuu Annukka Tiitinen.


Pyhäselässä itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus alkaa klo 10 kirkossa, minkä jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille ja vietetään seurakuntatalolla ohjelmallisia kirkkokahveja. Joensuun kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginhallituksen jäsen Eila Heinonen.


Enossa jumalanpalvelus järjestetään kirkossa klo 10 ja sen jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille. Juhla alkaa Enon palvelupisteellä klo 11.40. Juhlassa ovat mukana mm. kaupunginhallituksen 1. vpj. Hannes Rossi, Enon Kirkkokuoro, Uimaharjun Kirkon Kuoro sekä pastori Sanna-Marika Keränen.


Kiihtelysvaarassa seppeleet lasketaan klo 12.15 vuosien 1939-1945 sodissa kaatuneiden muistomerkille. Messua vietetään klo 13 seurakuntatalolla, minkä jälkeen vietettävässä Kansalaisjuhlassa ovat mukana mm. erikoistutkija Ismo Björn, Hanna-Kaisa Laakkonen, Jorma Kinnunen, kaupunginvaltuuston varapj. Matti Ketonen ja pastori Jukka Erkkilä.


Tuupovaarassa itsenäisyyspäivää vietetään klo 10 messulla Tuupovaaran kirkossa. Messun jälkeen on vuorossa seppeleiden lasku, vainajien muistolitania ja juhla seurakuntatalolla. Juhla alkaa n. klo 12, ja siinä ovat mukana mm. pj. Lahja Ruottinen Tuupovaaran Vanhusten Tuki ry:stä, muusikko Elina Penttinen, isä Marko Mäkinen ja Paula Puhakka kaupunginhallituksesta. Klo 17 Partiolippukunta Vaaran Veljet ja Siskot järjestävät soihtukulkueen sankarihaudoille.Takaisin