26.11.2019 | Musiikki

Joulukonserttikausi käynnistyy seurakunnissa

Joensuun ev.lut. seurakuntien joulukonserttikausi käynnistyy ensi sunnuntaina 1.12.2019 Enon kirkossa järjestettävällä konsertilla Taas kaikki kauniit muistot. Klo 18 alkavassa konsertissa esiintyy Enon kirkkokuoro. Konserttiin on vapaa pääsy.


Tänä vuonna seurakunnat järjestävät yhteensä 23 maksutonta konserttia, joista osassa on myynnissä vapaaehtoinen, maksullinen käsiohjelma. Perinteiseen tapaan konserteissa kuullaan niin seurakuntien omia musiikkiryhmiä kuin useita paikallisia kuoroja ja muun muassa Joensuun konservatorion laulunopiskelijoita. Solisteina kuullaan esimerkiksi Joensuusta oopperalavoille tiensä löytäneitä sisaruksia Matti ja Maria Turusta sekä Tiina-Helinää, joka on tangoseniorikuningatar vuodelta 2017.

Lisäksi Vaara-Karjalan seurakunta järjestää yhdessä Kiihtelysvaara-seuran kanssa maksullisen konsertin Kiihtelysvaaran kirkkokeräyksen hyväksi. Sunnuntaina 22.12. klo 15 Tuupovaaran kirkossa alkavassa konsertissa esiintyy Saija Tuupanen, ja liput konserttiin maksavat 20 euroa.


Kiihtelysvaaran kirkon rakentamista voi tukea myös vapaaehtoisella ohjelmamaksulla Pyhäselän kirkossa keskiviikkona 18.12. klo 19 järjestettävässä Pekka Rädyn ja Pyhäselän kirkkokuorojen konsertissa sekä pe 20.12. klo 18 Enon kirkossa järjestettävässä Pekka Rädyn runo- ja lauluillassa. Näissä konserteissa seurakuntien yhteistyökumppanina toimii Kiihtelysvaara-seura.

Joensuun ev.lut. seurakuntien tiloissa järjestetään seurakuntien konserttien lisäksi myös joitakin tunnettujen artistien maksullisia joulukonsertteja. Näissä konserteissa seurakunta ei ole konsertin järjestäjänä, vaan seurakuntayhtymä on vuokrannut tilan kiertueella olevan artistin konserttitilaksi.

Kaikki Joensuun ev.lut. seurakuntien joulutapahtumat löytyvät kootusti osoitteesta www.hoosianna.fi .Takaisin