26.11.2019 | Ajankohtaista

Hoosianna kajahtaa kirkoissa taas

Tulevana sunnuntaina 1.12. vietetään ensimmäistä adventtia, ja virsikirjan ensimmäinen virsi ”Hoosianna” kajahtaa jälleen yhteislauluna evankelis-luterilaisissa kirkoissa läpi Suomen.

Myös kaikissa Joensuun ev.lut. seurakunnissa adventin aika käynnistetään laulamalla Hoosiannaa. Ensimmäisen adventtisunnuntain messut alkavat 1.12. Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Pyhäselän, Enon ja Tuupovaaran kirkoissa kello 10 sekä Noljakan kirkossa klo 12. Noljakan ja Enon kirkoissa järjestetään adventtikirkon jälkeen jouluinen perhetapahtuma. Tapahtumien ohjelmassa on mm. jouluista askartelua.

Ensimmäinen adventtisunnuntai on yksi vuoden suosituimmista kirkkopyhistä. Kirkossa on käytössä oma kalenterinsa, joka alkaa 1. adventtisunnuntaista ja päättyy Tuomiosunnuntaihin.
1. adventtisunnuntaina vietetään siis uuden kirkkovuoden alkua. Kirkkovuoden lopun tummat teemat vaihtuvat valoisiin, kun joulun eli Jeesuksen syntymän odotus alkaa.

Adventin avaus Penttilän amfilla jo 11. kerran


Hoosianna-hymni lauletaan myös perinteisessä Adventin avauksessa sunnuntaina 1.12. Penttilän amfilla. Pielisensuun seurakunta järjesti Adventin avauksen ensimmäisen kerran 11 vuotta sitten, kun Penttilän amfi oli juuri rakennettu.

Tapahtuman ideana on avata joulu keskieurooppalaiseen tapaan ulkona. Adventin avauksessa lauletaan yhdessä joululauluja ja hiljennytään adventin sanoman ja rukousten äärellä. Tilaisuuteen luovat tunnelmaa ulkoroihut ja kynttilälyhdyt. Puolituntisen ohjelman päätteeksi juodaan glögiä ja syödään pipareita.

Adventin avaus on ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Tilaisuus alkaa 1.12.2019 klo 18 Penttilän amfilla. Paikalla ovat pastori Eija Majasaari ja kanttori Mikko Juntunen.
Takaisin