12.11.2019 | Ajankohtaista

Kato mua –perhetapahtuma 24.11. tuo Joensuuhun lapsitubettajat Elinan ja Sofian

Joensuun ev.lut. seurakunnat järjestävät 24.11.2019 Kato mua -perhetapahtuman. YK:n lapsen oikeuksien päivän tienoossa vietettävän tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuiksi lapsen oikeuksia ja tarjota perheille mahdollisuus viettää mukavaa aikaa yhdessä. Tapahtuma on pääsymaksuton ja avoin kaikille lapsiperheille.


Tapahtumaa vietetään nyt neljättä kertaa, ja se juhlistaa osaltaan tänä vuonna 100 vuotta täyttävää kirkon varhaisnuorisotyötä. Erityisteemana tapahtumassa on lapsen oikeus hyvään huomiseen. Teemalla seurakunnat haluavat olla mukana nostamassa keskusteluun lasten huolet ympäristöstä ja toivon hyvästä tulevaisuudesta. Mukana on myös useita järjestöjä, joille lapsen oikeudet ovat tärkeitä.

Tiedekokeiluja, tubetusta, keppareita ja pakopelihuone


Kato mua –tapahtuma alkaa perhemessulla Joensuun kirkossa klo 12. Messun toteutukseen osallistuu yhteensä 80 lasta ja teiniä. Mukana ovat Pielisensuun seurakunnan musiikkiryhmät Villit pillit, Tiuku ja Mosaiikki.  


Tapahtuma jatkuu lukuisten toimintapisteiden merkeissä Joensuun yhteiskoulun lukion tiloissa klo 13-15.30. Liikunnasta kiinnostuneille on tarjolla esimerkiksi Into sports –rata, keppihevosrata sekä diabolo- ja jojotemppuilua. Kädentaidoista pitävät voivat suunnata askartelemaan, rakentelemaan legoilla tai koristelemaan pipareita. Lisäksi on tarjolla esimerkiksi tiedekokeiluja, letitystä ja kasvomaalausta.


Tapahtuman vetonauloina toimivat Suomen tämän hetken suosituimmat lapsitubettajat Elina ja Sofia. Heidän Youtube-kanavallaan on yli 80 000 tilaajaa ja Instagram-seuraajia 17 000.


Tapahtuma on suunnattu kouluikäisille ja heidän perheilleen, ja siihen on vapaa pääsy. Sisäänpääsyrannekkeita jaetaan kirkossa perhemessun yhteydessä. Jos rannekkeita jää, niitä saa klo 13 jälkeen Yhteiskoulun lukion ovelta. Lukion tiloissa on kahvio, jossa ostettavissa suolaista ja makeaa välipalaa. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.katomua.fi.Takaisin