31.10.2019 | Ajankohtaista

Riippuvuussairaudet esillä Joensuussa

Joensuun ev.lut. seurakuntakeskuksessa järjestetään tiistaina 5.11.2019 riippuvuussairauksiin liittyvä paneelikeskustelu ja päihteisiin kuolleiden muistotilaisuus. Paneelikeskustelu alkaa klo 16.30 ja muistotilaisuus klo 18. Ennen paneelikeskustelua klo 16 seurakuntakeskuksessa (Kirkkokatu 28) on kahvitarjoilu.

Paneelikeskustelussa on mukana kokemusasiantuntijoita ja päihdetyön ammattilaisia. Keskustelussa pyritään tuomaan esille näkökulmia siitä, mitä riippuvuus on ja millaista on elää päihderiippuvaisena. Paneelikeskustelu on kaikille avoin tilaisuus.

Muistotilaisuus on suunnattu päihteisiin kuolleiden läheisille. Tilaisuudella halutaan tarjota läheisille paikka ja hetki, jossa suru saa tulla nähdyksi ilman pelkoa häpeästä tai leimasta. Tilaisuudessa on runsaasti musiikkia, hieman puhetta ja mahdollisuus sytyttää kynttilä läheisen muistolle. Muistotilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan kahvi- tai teekupin ääressä tapahtuman järjestäjien tai vertaisten kanssa.

Paneelikeskustelun ja muistohetken järjestävät Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, Joensuun Seudun Nuorisoasuntoyhdistys ry, Siun Soten mielenterveys- ja päihdepalvelut, Siniristi ry, Kostamokoti Oy, Hoitokoti Tuhkimo, Helppi-yhteisö, Soroppi ry ja Tukikohta ry.Takaisin