18.09.2019 | Ajankohtaista

Kasteen ja kummiuden teemaviikko 23.-29.9. Joensuussa

Joensuun ev.lut. seurakunta viettää Kasteen ja kummiuden teemaviikkoa 23.-29.9.2019. Viikon aikana kasteen ja kummiuden teemat läpäisevät seurakunnan perustoiminnan. Lisäksi seurakunta järjestää erillisiä, teemoihin liittyviä tapahtumia.

Kasteen ja kummiuden teemoja halutaan Joensuun seurakunnassa nostaa esiin, sillä kasteen suosio on viime vuosina ollut Suomen ev.lut. kirkossa laskemaan päin. Teemaviikolla halutaan tuoda esiin sitä, että kaste on hyvä alku elämälle. Siinä lapsi liitetään seurakunnan jäseneksi ja hänelle pyydetään Jumalan siunausta. Myös kummin tehtävää halutaan tuoda myönteisessä valossa näkyville.

Teemaviikko täynnä ohjelmaa kastenäyttelyistä kummitempauksiin


Teemaviikko käynnistyy maanantaina 23.9. klo 14-18 Joensuun seurakuntakeskuksessa järjestettävillä Kastesukka-ompeluseuroilla, joissa neulotaan pieniä vauvansukkia lahjoitettavaksi sairaalaan vastasyntyneille seurakunnan korttitervehdyksen kera. Tiistaina 24.9. Joensuun pääkirjastolla (Koskikatu 25) on esillä kastenäyttely ja keskiviikkona 25.9. vietetään Joensuun seurakuntakeskuksessa kastepukunäyttelyn avajaisia klo 14.

Keskiviikkona 25.9. seurakunnan työntekijät jakautuvat klo 16-18 Joensuun Prismaan Kummipostia-tempauksen merkeissä. Torstaina 26.9. vietetään kummi-iltaa HopLopissa (Raatekankaantie 4)  klo 16.30-18.30. Tunnussanalla ”kumminkaa” pääsee tuolloin reippaalla alemmuksella HopLopiin, sisäänpääsy maksaa 9,90 e/lapsi (normaalihinta yli 3v. 18€).

Viikko huipentuu sunnuntaina 29.9., kun seurakuntakeskuksella vietetään klo 10-12 Aamukaste-tapahtumaa, joka tarjoaa perheille valmiit puitteet kastepukuineen ja kakkukahveineen lasten kastamiseen. Tapahtumaan voi ilmoittautua pe 20.9. mennessä osoitteessa www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu. Sunnuntai jatkuu klo 12 Noljakan kirkossa mikkelinpäivän perhemessulla, johon kutsutaan erityisesti kummeja ja kummilapsia. Messun jälkeen Noljakan kirkolla vietetään Kummipäivää, jossa on tarjolla monenlaista ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille yhdessä kummien ja vanhempien kanssa.

* Kasteen ja kummiuden teemat ovat lähivuosina tavallista enemmän esillä Suomen ev.lut. kirkossa kirkkohallituksen Kaste ja kummius –hankkeen myötä. Hanke ulottuu vuosiin 2018-2020.Takaisin