16.09.2019 | Ajankohtaista

Kirkon menettämisen vuosipäivää vietetään Kiihtelysvaarassa su 22.9.

Kiihtelysvaaran kirkon menettämisen vuosipäivää vietetään rukoushetken merkeissä sunnuntaina 22.9. klo 13 Kiihtelysvaaran rauniokirkossa. Rukoushetkeä ovat toimittamassa Vaara-Karjalan seurakunnan pastori Jukka Erkkilä ja kanttorina toimiva Samuli Moilanen.

Rukoushetken yhteydessä Kiihtelysvaaran rauniokirkossa soi ensi kertaa Nokian seurakunnan Vaara-Karjalan seurakunnalle lahjoittama flyygeli. Nokian seurakunta lahjoitti sisäilmaongelmista kärsivässä seurakuntakeskuksessa sijainneen flyygelin Kiihtelysvaaran seurakuntapiirille ulkokäyttöön.

Flyygeli kuljetettiin Nokialta Kiihtelysvaaraan maanantaina 2.9.2019. Flyygeliä tullaan käyttämään vain ulkotiloissa, missä se soveltuu hyvin soitettavaksi säiden niin salliessa. Kun ulkona soittaminen ei ole mahdollista, soitin siirretään sille varattuun sisätilaan.

- Olemme liikuttuneen kiitollisia Nokian seurakunnan meitä kohtaan tuntemasta myötätunnosta ja lahjoituksesta, sanoo Vaara-Karjalan seurakunnan kirkkoherra Anne Angervo.


Kirkkokahveilla esillä Marttojen tekemät uudet kirkkotekstiilit

Rukoushetken jälkeen Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla on tarjolla kirkkokahvit. Kirkkokahvien yhteydessä seurakuntamestari Jouni Heiskanen esittelee kirkkotekstiilejä, joita Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran Martat ovat valmistaneet palaneiden tekstiilien tilalle. Nähtävillä on osia vihreästä alttarivaatesarjasta sekä pappien jumalanpalvelusasuun kuuluvat kasukat ja stolat eri liturgisissa väreissä.

Lisäksi kirkkokahveilla on nähtävillä valokuvia Kiihtelysvaaran kirkon palopäivältä.

Kiihtelysvaaran kirkko paloi maan tasalle tuhopoltossa 23.9.2018. Vuosipäivän rukoushetkeä vietetään käytännön syistä kuitenkin jo sunnuntaina 22.9.2019.

Takaisin