12.09.2019 | Ajankohtaista

Joensuun seurakunta tarjoaa uudenlaisen tavan kastaa lapsi

Joensuun ev.lut. seurakunta järjestää sunnuntaina 29.9.2019 klo 10-12 Aamukaste-tapahtuman, joka tarjoaa valmiit puitteet lasten kastamiselle ja ristiäisjuhlille Joensuun seurakuntakeskuksessa. Tapahtumalla halutaan tarjota perheille uudenlainen, helppo ja mukava tapa järjestää kastejuhla.  

Itse kaste tapahtuu seurakuntakeskuksen kirkkosalissa, ja tilaisuus kestää alle puoli tuntia. Kasteen jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit. Mukaan voi ottaa sukua ja ystäviä juhlistamaan tilaisuutta.
- Kastettavaksi voi tuoda minkä ikäisen lapsen vain. Seurakunnalla on kastepukuja, joita voi lainata. Lapsi voi olla myös omissa vaatteissaan, kertoo Aamukaste-tapahtumaa järjestävä Joensuun seurakunnan lasten ja kouluikäisten pappi Katri Vilén.

Vilénin mukaan kaste on hyvä alku elämälle. Siinä kastettava liitetään seurakunnan jäseneksi ja hänen elämäänsä pyydetään Jumalan siunausta.
- Toisinaan kastaminen jää syystä tai toisesta tekemättä kun lapsi on pieni. Siksi seurakunta haluaakin tarjota uudenlaisen, vaivattoman tavan kastaa lapsi.
- Pappi ottaa yhteyttä Aamukaste-tapahtumaan ilmoittautuneeseen perheeseen etukäteen ja sopii tapaamisesta, jossa suunnitellaan juhla kastettavan perheen näköiseksi. Keskustelu voidaan pitää kotona, puhelimessa tai seurakunnan tiloissa, kertoo Vilén.

Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy 20.9.

Aamukaste-tapahtumaan osallistumisesta ei koidu perheelle mitään kuluja. Tapahtumaan ilmoittaudutaan 20.9. mennessä sähköisesti osoitteessa www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu. Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään tiedot mm. toivotusta kasteen ajankohdasta, ruokarajoitteista tarjoilua varten sekä arvio kastejuhlaan tulevien henkilömäärästä, jos se on tiedossa. Varattavissa on neljä eri ajankohtaa aamupäivältä 29.9.2019.

Kasteeseen liittyen on hyvä huomioida, että alle 12-vuotiaan kastettavan kohdalla ainakin toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus ja yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua. Kastettavalla tulee olla kaksi kummia, joiden tulee olla konfirmoituja kirkon jäseniä. Jos kummin löytäminen tuottaa vaikeuksia, seurakunta voi auttaa etsinnässä.

Takaisin