10.09.2019 | Ajankohtaista

Joensuun vanhin kirpputori täyttää 50 vuotta

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin ja Joensuun ev.lut. seurakunnan ylläpitämä Vaatepalvelun kirpputori juhlii 50-vuotista olemassaoloaan tällä viikolla. Vuonna 1969 perustettu Joensuun vanhin toiminnassa oleva kirpputori jatkaa vireää toimintaansa 25 vapaaehtoisen voimin ihmisten auttamiseksi. Puheenjohtajana on alusta lähtien ollut yksi hankkeen perustajista, rovasti Risto Ruskomaa, joka edelleen johtaa toimintaa.

Kirpputori tarjoaa mielekästä toimintaa vapaaehtoisille toimijoille ja edullisia löytöjä sitä käyttäville asiakkaille samalla kun se toimii sosiaalisena kohtaamispaikkana ja keskustelupisteenä siellä vieraileville asiakkaille.

Kirpputorin tuotto käytetään hädänalaisten lähimmäisten avustustarkoitukseen ja tuoton käytöstä vastaavat vapaaehtoiset toimijat itse. Ihmiset haluavat lahjoittaa ja ostaa hädänalaisten auttamiseen ja tuotteet myydään edullisin hinnoin. Avunsaajat ohjautuvat kirkon diakoniatyön ja SPR:n piiritoimiston kautta. Kirpputori sijaitsee SPR:n talossa, Kauppakatu 35 (käynti sisäpihalta), kellarikerroksessa olevassa tilassa ja on avoinna ma-ke klo 11-15 ja to 11-18.

Kirpputorin väki kutsuu yleisöä tiloihinsa juhlistamaan synttäreitä kakkukahville torstaina 12.9.2019 klo 11.Takaisin