09.09.2019 | Ajankohtaista

Naisille kävellään ammatteja jo kymmenettä kertaa – tapahtumat myös Joensuussa ja Enossa

Kirkon Ulkomaanavun piirissä toimivan Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma juhlistaa kymmenvuotisjuhlavuottaan 6.-15.9.2019. Tapahtumalla on jo kymmenen vuoden ajan kerätty lahjoituksia kehitysmaiden naisten koulutuksen, yrittäjyyden ja omaehtoisen toimeentulon tukemiseen.


Juhlaviikon kunniaksi Joensuun ja Pielisensuun seurakunnat järjestävät yhdessä Naisten Pankin kanssa kävelytapahtuman Joensuussa sunnuntaina 15.9. Tapahtuma alkaa klo 13 alkuverryttelyn kera Joensuun ev.lut. kirkolta, josta kävellään rantaa pitkin Joensuun ortodoksiselle kirkolle. Kävely kestää noin tunnin. 

Tapahtumaan voivat osallistua kaikki halukkaat joko yksin tai ryhmänä maksamalla 30 euron ilmoittautumislahjoituksen ja tulemalla mukaan kävelytapahtumaan.  Tapahtumaan ilmoittaudutaan ja osallistumismaksu maksetaan verkossa osoitteessa www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti-2019-ilmoittaudu .

30 euron lahjoitus vastaa yhtä ammattia, ja lahjoitus kohdennetaan Naisten Pankin työhön Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Naisten työllistymisellä on merkittäviä vaikutuksia koko perheen hyvinvoinnille: ravitsemus- ja terveystilanne parantuu, lasten koulunkäynti lisääntyy ja asuinolot kohentuvat.


Ennakkoinfo ke 11.9. seurakuntakeskuksessa – puhujana Liisa Kapanen Naisten pankin Nepalin yksiköstä


Ennen kävelytapahtumaa Joensuussa järjestetään myös kaikille avoin ennakkoinfo Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan liittyen. Tilaisuus pidetään keskiviikkona 11.9. klo 18 Joensuun seurakuntakeskuksessa. Iltaa emännöivät Pielisensuun seurakunnan kirkkoherra Tiina Reinikainen ja Naisten Pankin aktiivi Leila Kontkanen. Tilaisuudessa puhuu Liisa Kapanen Naisten Pankin Nepalin yksiköstä.

Juhlaviikolla tapahtuu myös Enossa

Myös Enossa kerätään juhlaviikolla varoja Naisten Pankille. Enossa varainkeruutapahtuma järjestetään lauantaina 14.9. klo 13 osana Luomakunnan sunnuntain viettoa. Tapahtuma käynnistyy alkuverryttelyllä seurakuntatalon puistoalueella ja jatkuu ulkoilulla Harpatin kuntopoluilla ja Hepokalliolla. Myynnissä on kahvia ja teetä sekä tarjolla tikkupullan- ja makkaranpaistoa, joiden tuotto ohjataan Naisten Pankille. Halutessaan osallistujat voivat maksaa myös vapaaehtoisen kävelymaksun Naisten Pankin hyväksi. Tapahtuman järjestää Enon seurakunta.

Luomakunnan sunnuntain viettoon kuuluu la 14.9. myös Veräjä ry:n ja Enon seurakunnan esittämä Suomalaisen messu Enon kirkossa klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lauluvihko maksaa 10 euroa.
Takaisin