27.08.2019 | Ajankohtaista

Yhteisen kirkkoneuvoston syyskausi käyntiin

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käynnisti syyskauden kokoukset tiistaina 27.8.2019. Syksyn ensimmäisessä kokouksessa päätettiin mm. kahden perheasiain neuvottelukeskuksen tehtävän auki julistamisesta sekä Kirkon mediasäätiön tukemisesta.

Yhteinen kirkkoneuvosto julisti haettavaksi perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojan viran ja vastaanottosihteerin osa-aikaisen (52 %) tehtävän. Perheneuvojan tehtävänä on mm. huolehtia asiakastyöstä, jonka tavoitteena on perheeseen ja parisuhteeseen liittyvien ongelmien ja ristiriitatilanteiden selvittäminen sekä huolehtia perhekasvatus-, työnohjaus-, konsultointi- ja työyhteisöjen kehittämispalveluista. Perheneuvoja toimii yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Perheneuvojan virka avautuu 1.10.2019.

Osa-aikaisen vastaanottosihteerin tehtäviin kuuluvat mm. perheasiain neuvottelukeskuksen toimintaan ja hallintoon liittyvät toimistotehtävät. Tehtävä pyritään täyttämään 1.11.2019 alkaen.

Joensuun perheasiain neuvottelukeskus on Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän ylläpitämä yksikkö, jonka toiminnan rahoittamiseen osallistuvat myös Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ja ympäristöseurakunnat. Toimialueena on koko Pohjois-Karjalan maakunta. Keskuksessa on viisi työntekijää.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti myös jatkaa Kirkon mediasäätiön tukemista vuosittain 4 500 eurolla vuosien 2020-2022 ajan. Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä on yksi vuonna 2005 perustetun säätiön perustajajäsenistä. 

Kirkon mediasäätiön tarkoituksena on Suomen evankelisluterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisessa mediassa.  


Takaisin