21.08.2019 | Ajankohtaista

Lapsensa menettäneille oma sururyhmä tänä syksynä Joensuussa

Rantakylän seurakunta järjestää tänä syksynä sururyhmän lapsensa lähivuosina menettäneille. Ryhmä alkaa keskiviikkona 4.9.2019, ja kokoontuu Rantakylän kirkolla kuusi kertaa syksyn aikana. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaaja Anu Hynninen ja diakoniatyöntekijä Auli Pehkonen.

Sururyhmä on ohjattu vertaistukiryhmä, jossa voi luottamuksellisesti puhua omasta surustaan toisten samassa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmän tarkoituksena on huojentaa surun taakkaa ja oppia elämään surun kanssa. Ryhmässä käsitellään menetyksen, lohdun ja toivon teemoja sekä muistellaan menetettyä läheistä.

Erikseen lapsensa menettäneille suunnatulla sururyhmällä halutaan huomioida kohderyhmän erityiset tarpeet. Vertaisohjaaja Anu Hynnisen mukaan moni kokee, että lapsensa menettäneen suru on hyvin erilaista kuin esimerkiksi puolisonsa tai iäkkään vanhemman menettäneen suru.
- Lapsensa menettänyt kokee helposti myös ulkopuolisuuden tunteita. Tällaisessa omassa sururyhmässä voi kokea, että meitä lapsensa menettäneitä on muitakin. Surun kanssa ei ole yksin, Hynninen toteaa.

Sururyhmät ovat maksuttomia ja sinne ovat tervetulleita läheisensä menettäneet uskontokuntaan katsomatta.

Lapsena menettäneiden sururyhmään voi ilmoittautua 28.8. mennessä ottamalla yhteyttä diakoniatyöntekijä Auli Pehkoseen, p. 050 3386 066.

Lisätietoja:
Diakoniatyöntekijä Auli Pehkonen, Rantakylän seurakunta, p. 050 3386 066
Tarkemmat tiedot lapsensa menettäneiden sururyhmän aikataulusta sekä muista sururyhmistä ja suruillosita: www.joensuunevl.fi/apua+ja+tukea/sururyhmat

Takaisin