19.08.2019 | Ajankohtaista

Seurakunnat aktiivisesti mukana Joen Yössä

Pielisensuun seurakunta ja Joensuun seurakuntien vapaaehtoistyö järjestävät tänäkin vuonna kaikille avoimen Kuutamoillallisen Penttilänrantaan. Toista kertaa Joen Yön yhteydessä vietettävässä illallisessa on uutta tällä kertaa se, että tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ylisoutajan sillan kupeeseen rakentuva pöytä on avoin illallistajille perjantaina 23.8. klo 19-21.

Kuutamoillallisen ideana on vahvistaa joensuulaista yhteisöllisyyttä tarjoamalla kaikille avoin yhteinen pöytä, jonka ääressä voi nauttia ruoasta, hyvästä seurasta ja kauniista ympäristöstä. Jokainen tuo pöytään mukanaan omat eväänsä. Seurakunnat tarjoavat puitteet, musiikkia ja yhteislaulua. Piknik-tilaa löytyy myös nurmikolta. Koska tapahtumaa vietetään taivasalla, paikalle kannattaa tulla sään mukaisessa asussa.

Ekomessu, perhetapahtuma ja lintulaulujen konsertti


Joensuun seurakunnat ovat mukana myös Joen Yön järjestöbulevardilla sekä osallistuvat Joen Yöhön lisäksi perhetapahtuman, kirkkokonsertin ja ekomessun merkeissä. Perhetapahtuma Donkkis Big Night järjestetään Joensuun seurakuntakeskuksella klo 16-18 yhdessä Pohjois-Karjalan Kansanlähetyksen kanssa. Tapahtumassa on tarjolla mm. toimintapisteitä, raamattuopetusta, musiikkia, arvontoja ja palkintoja sekä mehua ja pientä purtavaa.

Klo 19 Joensuun ev.lut. kirkossa kuullaan sopraano Anneli Hynnisen ja kanttori Tuomas Pyrhösen (piano) konsertti. Lintuni, lauluni –konsertissa kuullaan lintuteemaisia lauluja Merikannolta, Sibeliukselta, Griegiltä ja Bergiltä. Lisäksi konsertissa kuullaan Heino Kasken ja Gustav Mahlerin musiikkia. Ilta päättyy seurakuntien osalta Joen Yön Ekomessuun, joka alkaa Joensuun kirkossa klo 21.

Kaikkiin Joensuun ev.lut. seurakuntien Joen Yön tilaisuuksiin on vapaa pääsy.Takaisin