05.08.2019 | Ajankohtaista

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle

Joensuun ev.lut. seurakunnissa järjestetään tänäkin vuonna tilaisuuksia, joissa tulevat ekaluokkalaiset siunataan koulutielle. Tilaisuuksiin kutsutaan mukaan paitsi ekaluokkalaisia, myös vanhempia, isovanhempia ja kummeja.


Koulun aloittaminen on yksi elämän taitekohdista. Seurakunnissa halutaan olla mukana tärkeässä elämänvaiheessa ja pyytää Jumalan siunausta ja varjelusta lapsille.


Joensuun, Rantakylän ja Pyhäselän seurakunnissa ekaluokkalaiset siunataan koulutielle sunnuntaina 11.8.2019. Tilaisuudet järjestetään Rantakylän kirkossa klo 10, Noljakan kirkossa klo 12, Pyhäselän kirkossa klo 15 ja Utran kirkossa klo 18. Pielisensuun seurakunta järjestää vastaavan tilaisuuden Pielisensuun kirkossa keskiviikkona 14.8. klo 18.

Vaara-Karjalan seurakunnassa ekaluokkalaiset siunataan koulutielle koulutyön jo käynnistyttyä syksyllä. Kiihtelysvaaran ja Heinävaaran ekaluokkalaiset siunataan koululla syksyn ensimmäisen aamunavauksen paikalla pidettävässä koulukirkossa ja Tuupovaaran koululaiset Tuupovaaran kirkossa.

 

Enon seurakunnassa tulevat ekaluokkalaiset sinataan koulutielle jo keväällä esikoulun päätteeksi.Takaisin