08.07.2019 | Ajankohtaista

Jokisunnuntain juhlavuonna pyhiinvaelletaan soutaen ja pyöräillen

Perinteinen soutupyhiinvaellus Jokisunnuntai järjestetään Joensuussa su 18.8.2019. 20. kerran järjestettävä Jokisunnuntai-tapahtuma käynnistyy Jokiasemalta soutuvaelluksen lähdöllä klo 9.
 
Matkalla soutajat pysähtyvät ortodoksiseen rukoushetkeen Kuhasaloon, josta matka jatkuu kohti Utran kirkossa klo 12 alkavaa messua (liturgina Anna Holopainen, kanttoreina Pasi Karjalainen ja Janne Piipponen). Soutajia ohjeistetaan varaamaan mukaan omat eväät, juomista ja säänmukaiset varusteet.

Messun jälkeen ohjelmassa on seurakunnan tarjoamat ja Utran asukasyhdistyksen laittamat kirkkokahvit ja pieni päivätilaisuus Utran vanhalla puukoululla. Eläkkeellä olevat kirkkoherrat Pertti Kettunen ja Kalevi Kokkonen muistelevat Jokisunnuntain syntyä ja Reetta-Mari Kellokoski Pohjois-Karjalan museolta esittelee vanhoja valokuvia Utrasta.
 
Tilaisuuden jälkeen venevaellus palaa Jokiasemalle. Mukaan soutamaan voi ilmoittautua 9.8. mennessä www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu tai puhelimitse, p. 013 2635 300.

Pyörävaellus Kontiolahteen starttaa päivätilaisuuden jälkeen. Reitti kulkee Utrasta Jokirannantietä Lehmon ja Jaamankankaan kautta Kontiolahden kirkkoon, jossa vaeltajat viettävät rukoushetken kirkkoherra Jukka Reinikaisen johdolla.
 
Pyörävaellukselle tulee varata mukaan kypärä, juomista, säänmukaiset varusteet ja eväät, jotka syödään matkalla nuotiolla. Pyörävaellukselle ei ole ennakkoilmoittautumista ja reitille voi liittyä mukaan myös matkan varrelta.

Jokisunnuntai-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Utran asukasyhdistys, Meripartiolaiset, Joensuun ortodoksinen seurakunta ja Luterilainen kirkko Joensuussa.


Takaisin