13.06.2019 | Ajankohtaista

Juhannusjuhlia seurakunnissa

Joensuun ev.lut. seurakunnissa vietetään tänä vuonna juhannusaattoa pe 21.6. useiden juhannusjuhlien merkeissä.

Sulkulan kodalla Pyhäselän rannassa (Kesärannantie 10)
juhannuksen juhlinta aloitetaan aattona 21.6. klo 17 hartauden, yhteislaulun ja nokipannukahvien merkeissä. Pielisensuun seurakunnan järjestämässä juhannusjuhlassa ovat mukana pastori Salla Ulvi-Altio ja kesäteologi Liisa Ruusukallio.

Joensuun keskustan kainalossa Männikköniemen kesäkodilla (Vainoniementie 2) aloitellaan juhannusaaton juhlintaa klo 17.30 mm. kahvion, makkaran grillaamisen ja lasten puuhapisteiden merkeissä, klo 19.30 on kokon ja yhteislaulun vuoro. Männikköniemen juhannusjuhlan järjestävät perinteiseen tapaan Joensuun seurakunta ja Pohjois-Karjalan ev.lut. Kansanlähetys. Tilaisuudessa ovat mukana pastorit Heidi Väyrynen ja Gerson Mgaya sekä kanttori Matti Turunen.

Rantakylän kirkon kirkkopihassa
juhannusaattoa vietetään klo 18 alkaen lipunnoston, makkaranpaiston, kahvittelun, hartaushetken ja yhdessäolon merkeissä. Sateen sattuessa siirrytään sisätiloihin. Juhannuksen vietossa ovat mukana kirkkoherra Ari Autio, pastori Katriina Puustinen, kansainvälisen työn sihteeri Topi Nieminen ja kanttori Elina Vitri.

Reijolan uimarannalla (Haapaniementie 53) vietetään perinteiseen tapaan juhannusaaton juhlaa klo 18 alkaen Pyhäselän seurakunnan ja Mulo-Niittylahden kyläyhdistyksen järjestämänä. Ohjelmassa on hartaus, kahvila ja kokko.

Kiihtelysvaarassa juhannusaattoa juhlistetaan klo 18 yhteislauluillan merkeissä. Tilaisuus järjestetään Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla, sateen sattuessa kellotapulissa. Tilaisuuden järjestää Vaara-Karjalan seurakunta.

Juhannusviikonloppuna vietetään myös Luomakunnan sunnuntaita jumalanpalveluksen merkeissä sunnuntaina 23.6. klo 18 Penttilän amfilla. Joensuun ja Pielisensuun seurakuntien yhteisessä tilaisuudessa liturgina toimii pastori Timo-Ilkka Antikainen, saarnan pitää pastori Heidi Väyrynen ja kanttorina toimii Matti Turunen. Mukana järjestelyissä on myös Pielisensuun seurakunnan aikuistyön vastuuryhmä.

Takaisin