28.05.2019 | Musiikki

Iltamusiikkisarja käynnistyy 2.6. - Vieraana huippumuusikot Meksikosta ja Itävallasta

Päivitys 23.7.2019: Iltamusiikki ti 6.8. klo 19 (Victor Contreras) ON PERUUTETTU.


Joensuun ev.lut. seurakuntien perinteinen, yli 20 vuoden ajan järjestetty kesäinen iltamusiikkisarja käynnistyy sunnuntaina 2.6. Joensuun kirkossa.

Sarjassa kuullaan tänä kesänä niin paikallisia tähtiä kuin vierailevia huippumuusikoita Itävallasta ja Meksikosta saakka. Konsertteja järjestetään Joensuun, Utran ja Pyhäselän kirkoissa. Iltamusiikkeihin on vapaa pääsy; osassa konserteista on vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu.

Joensuun kirkon iltamusiikkisarja alkaa sunnuntaina 2.6. klo 18 Matti Turusen (basso), Maria Turusen (sopraano) ja Armaan Madarin (piano) konsertilla ”Kesällä kerran”.  Konserttisarjassa kuullaan kesän aikana musiikkia hyvin laajassa skaalassa oopperalaulusta kamarimusiikkiin ja kuoromusiikista kansainväliseen urkutaituruuteen. Viimeisintä esittävät sunnuntaina 16.6. klo 18 itävaltalaisurkuri Christian Iwan ja tiistaina 6.8. klo 19 meksikolaisurkuri Victor Contreras

Joensuun omista muusikoista Joensuun kirkossa esiintyvät kesän aikana Eini-Annukka Perälä, Matilda Nikkinen, Sofia Kortelainen, Mari-Annika Heikkilä, Záborszkyn perhe sekä Maria ja Matti Turunen ystävineen.

Utran kirkon iltamusiikit käynnistyvät sunnuntaina 9.6. klo 18 gospel-henkisen duon Elina Vitri (laulu) ja Atso Vänskä (kitara) konsertilla. Utran kesäistä konserttisarjaa luonnehtii monipuolisuus. Sarjassa kuullaan erikokoisia kokoonpanoja ja useita instrumentteja viulusta kanteleeseen ja sellosta kitaraan laulua unohtamatta. Pääpaino on klassisessa musiikissa.

Uutta Utran kirkon iltamusiikkisarjassa on tänä vuonna se, että sarja päättyy kamarimusiikkiviikonloppuun 16.-18.8.2019.
- Iltamusiikit ovat viime vuosina keränneet niin runsaan kuulijakunnan, että päätimme tänä vuonna tarjota mahdollisuuden kuunnella kamarimusiikkia perjantaista sunnuntaihin jokaisena iltana, kommentoi kanttori Janne Piipponen Rantakylän seurakunnasta.

Utran kirkon iltamusiikeissa esiintyvät Liisa Karhu (viulu) ja Henna Hirvikangas (piano), Ville Mustonen (kitara), Lavrenchukin musiikkiperhe, Duo Ni (kantele), Ville Kivivuori (sello) ja Janne Piipponen (piano), Teuvo Taimioja (kitara) ja Hans Lodders (alttoviulu).


Tänä kesänä myös Pyhäselän kirkko on mukana seurakuntien iltamusiikkisarjassa. Siellä järjestetään sellisti Olli Varosen konsertti torstaina 1.8. klo 18.


Iltamusiikit Joensuun ev.lut. seurakunnissa kesällä 2019:

JOENSUUN EV.LUT. KIRKKO
Su 2.6. klo 18: Maria ja Matti Turunen, laulu, Armaan Madar, piano.
Su 16.6. klo 18: Christian Iwan, urut (Itävalta)
Su 30.6. klo 18: Sofia Kortelainen, viulu, Eliana Morretti, piano (Itävalta)
Su 14.7. klo 18: Kamarikuoro Kaisku, joht. Mari-Annika Heikkilä
Su 28.7. klo 18: Eini-Annukka Perälä ja Matilda Nikkinen
Ti 6.8. klo 19: Victor Contreras, urut (Meksiko)
Su 25.8. klo 18: Katariina Záborszky, viulu, Maria Záborszky, laulu, Istvan Záborszky, sello, Tuomas Pyrhönen, urut

UTRAN KIRKKO
Su 9.6. klo 18: Elina Vitri, laulu ja Atso Vänskä, kitara
Su 23.6. klo 18: Liisa Karhu, viulu ja Henna Hirvikangas, piano
Su 7.7. klo 18 : Ville Mustonen, kitara
Su 21.7. klo 18: Lavrenchukin musiikkiperhe
Su 4.8. klo 18: Duo Ni: Marja Nevankallio ja Makito Oba, kantele
Su 16.8. klo 18: Ville Kivivuori, sello ja Janne Piipponen, piano
Su 17.8. klo 18: Teuvo Taimioja, kitara
Su 18.8. klo 18: Hans Lodders, alttoviulu

PYHÄSELÄN KIRKKO
To 1.8. klo 18: Olli Varonen, sello
Takaisin