20.05.2019 | Musiikki

Häämusiikin konsertti Joensuun kirkossa ke 22.5.

Joensuun kirkossa järjestetään keskiviikkona 22.5. klo 18 häämusiikin konsertti. Konsertissa Joensuun ev.lut. seurakuntien kanttorit Janne Piipponen, Matti Turunen, Tuomas Pyrhönen, Mikko Juntunen ja Elina Vitri esittävät tuttua ja vähemmän tuttua häämusiikkia.

Konsertissa kuullaan perinteisistä häämarsseista mm. Mendelssohnin ja Kuulan häämarssit sekä Erkki Melartinin juhlamarssi Prinsessa Ruusunen. Avioliittoon vihkimisen alku- tai loppumusiikiksi soveltuvista kappaleista kuullaan lisäksi mm. Verdin Aidan marssi, Bachin Kristus, valo valkeuden sekä Widorin Toccata urkusinfoniasta no. 5.

Vihkilauluista konsertissa kuullaan mm. Petri Laakosen Meren laulua kuuntelen, Mikko Harjun Mä olen tässä ja Nousee päivä, laskee päivä musikaalista Viulunsoittaja katolla. Lisäksi kanttorit esittävät kaksi vihkivirttä ja Tuomas Pyrhönen soittaa lyhyen urkuinprovisaation yleisön toiveen pohjalta.

Häämusiikin konsertti on kaikille avoin ja siihen on vapaa pääsy. Häitä suunnittelevat parit voivat käydä konsertin jälkeen halutessaan jututtamassa kanttoreita häämusiikkiin liittyen.
- Vihkimusiikkia löytyy toki paljon esimerkiksi netistä, mutta ajattelen, että niin kauan kuin kirkossa vihitään ihmisiä avioliittoon, on hyvä kuulla häämusiikkia "livenä" oikeassa ympäristössään ja kuulla myös, miltä joku tietty musiikki kuulostaa juuri kirkkouruilla. Varsinkin vihkilaulujen osalta tietämys on toisinaan varsin suppea, sanoo Rantakylän seurakunnan kanttori Janne Piipponen.
Takaisin