07.05.2019 | Ajankohtaista

Nepenmäki tömisee lauantaina 11.5.

Nepenmäen koululla vietetään lauantaina 11.5. klo 10-13 Nepenmäki tömisee -tapahtumaa. Koko perheen toimintapäivän järjestää Pielisensuun seurakunta useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Päivän ohjelmassa on tarjolla erilaisia toimintapisteitä niin lapsille kuin aikuisillekin. Luvassa on mm. KuntoAitan vauvajumppa, kasvomaalausta, kynsistudio sekä lelujen ja kirjojen vaihtopiste. Myös poliisi- ja pelastuslaitos ovat paikalla esittäytymässä. 400:lle ensimmäiselle on varattu makkarat ja kahviossa on tarjolla vohveleita, kahvia ja mehua. Tapahtuma on kaikille avoin ja siihen on vapaa pääsy. Tarjoilusta kerätään vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräykselle.

Nepenmäki tömisee -tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Pielisensuun seurakunta on järjestänyt vastaavan Karhunmäki tömisee -tapahtuman kahtena aiempana vuonna.  

Pielisensuun seurakunnan kirkkoherra Tiina Reinikaisen mukaan idea Nepenmäellä vietettävästä päivästä syntyi, kun Nepenmäen uusi koulu otettiin viime syksynä käyttöön. Reinikainen odottaa mielenkiinnolla, millainen tapahtumasta Nepenmäellä muodostuu.
- Karhunmäessä tapahtuma on ollut hyvin suosittu. Karhunmäki on selkeästi uusi alue, jossa on paljon lapsiperheitä. Nepenmäki on alueena vanhempi. Koulu kerää ympärilleen uusia tulijoita ja perheitä, mutta alueella asuu myös pitkään siellä asunutta väestöä. Asuinyhteisöt ovat ihmisille tärkeitä. Haluamme olla osaltamme mukana rakentamassa alueille yhteisöllisyyttä, toteaa Reinikainen.


Pielisensuun seurakunnassa runsaasti kaupunginosatapahtumia

Pielisensuun seurakunta on viime vuosina panostanut erilaisiin kaupunginosatapahtumiin. Töminäpäivien lisäksi seurakunta järjestää vuosittain Penttilän Amfilla adventin avauksen ja juhannuksena Luomakunnan sunnuntain messun yhdessä Joensuun seurakunnan kanssa.

Myös Penttilänrannassa loppukesästä vietettävä Kuutamoillallinen eli taivasalle katettava kaikille avoin, yhteisöllinen illallispöytä on vakiinnuttamassa paikkaansa vuodenkierrossa.  Kuutamoillallinen järjestetään yhdessä Joensuun seurakuntayhtymän kanssa.

Karsikossa ja Hukanhaudalla Pielisensuun seurakunta tekee yhteistyötä paikallisten asukasyhdistysten kanssa osallistumalla asukasyhdistysten järjestämiin tapahtumiin. Viime vuosina näitä ovat olleet mm. Varaslampi-kävely ja perinteinen kesähartaus Koivuniemessä.


Takaisin