15.04.2019 | Ajankohtaista

Pääsiäisen juhla aloitetaan neljässä kirkossa pääsiäisyön messulla

Joensuun ev.lut. seurakunnissa juhlistetaan pääsiäistä eli Jeesuksen ylösnousemuksen päivää useiden jumalanpalvelusten merkeissä.  Neljässä kirkossa pääsiäinen otetaan vastaan jo vuorokauden vaihtuessa pääsiäisyön messussa.

Rantakylän kirkon pääsiäisyön tuomasmessu alkaa lauantaina 20.4. klo 22. Tuomasmessu on evankelis-luterilaisen kirkon ehtoollisjumalanpalvelus, joka poikkeaa tavallisesta messusta muun muassa gospel-tyylisellä musiikillaan. Pääsiäisyön tuomasmessun musiikista vastaa gospelryhmä Arepa kanttori Janne Piipposen johdolla. Messun toimittaa rovasti Anna Holopainen ja siinä saarnaa kansainvälisen työn sihteeri Topi Nieminen. Tilaisuudessa on järjestetty lastenkaitsenta ja messun lopuksi on teetarjoilu.

Joensuun kirkon pääsiäisyön messu on kaksikielinen (suomi-englanti) ja monikulttuurinen. Messu alkaa la 20.4. klo 23, ja sen toimittaa kansainvälisen työn pastori Sanna Kauppinen. Musiikista vastaavat kanttori Matti Turunen, bändi ja Narrow Way.


Pielisensuun kirkon pääsiäisyön messu alkaa la 20.4. klo 23, ja se on luonteeltaan ns. Taizé-messu. Taizé-messu poikkeaa tavallisesta ehtoollisjumalanpalveluksesta siten, että siinä vietetään saarnan tilalta muutaman minuutin hiljaisuus ja virsien sijasta lauletaan ranskalaisesta Taizén yhteisöstä peräisin olevia meditatiivisia rukouslauluja. Raamatun tekstit luetaan useilla kielillä. Pielisensuun kirkon pääsiäisyön messun toimittaa pastori Salla Ulvi-Altio ja kanttorina toimii Tiina Korhonen.

Kiihtelysvaarassa pääsiäisyön messua vietetään la 20.4. klo 23 Kiihtelysvaaran palaneen kirkon raunioilla. Messun toimittaa pastori Jukka Erkkilä ja musiikista vastaavat Anja Turunen sekä Majatalo-kuoro. Kolehti kannetaan uudelle Kiihtelysvaaran kirkolle. Messun jälkeen Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla on tarjolla pääsiäisyön ateria, jonka maksu on vapaaehtoinen.


Mikä pääsiäinen?


Pääsiäispäivä on Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Kristinuskon mukaan Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista, elämä on voittanut kuoleman. Pääsiäisen juhla alkaa jo lauantain ja sunnuntain välisenä pääsiäisyönä.


Pääsiäisyöstä alkaa pääsiäisviikko, joka kestää seuraavaan lauantaihin. Pääsiäisyöstä alkaa myös 50-päiväinen pääsiäisaika, joka päättyy helluntaihin.Takaisin