10.04.2019 | Ajankohtaista

Gospelpassion kantaesitys Pielisensuun kirkossa pääsiäisenä

Gospelpassion ”Katso, ihminen” kantaesitys koetaan Pielisensuun kirkossa toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 22. huhtikuuta kello 18. Teoksen on säveltänyt ja Raamatun pohjalta sanoittanut joensuulainen muusikko, Pielisensuun seurakunnan entinen kirkkoherra Tapani Nuutinen. Sovituksesta vastaa kanttori Pekka Varonen.

Passio on sävellysmuoto, jossa kuvataan Jeesuksen kärsimyksiä jonkin evankelistan mukaan. "Katso, ihminen" -gospelpassio poikkeaa perinteisistä passioista siinä, että se kuvaa pelastushistoriaa aina luomisesta lähtien ja sisältää Raamatun aiheita sekä Vanhasta että Uudesta Testamentista.  
- Pääpaino on toki kärsimyshistorian vaiheissa. Tämä passio ei kuitenkaan pääty Jeesuksen kärsimykseen vaan pääsiäisaamuun, kertoo Tapani Nuutinen.

"Katso, ihminen” on tarina Jumalan ja ihmisen yhteisestä tiestä. Se on kertomus Jumalan ihmiseksi tulemisesta Jeesuksessa, ja hänen kärsimystiestään ihmisen tähden.
- Samalla teos on kertomus ihmisen tiestä ja siitä, mitä on olla ihminen, sanoo Nuutinen.

Passion solisteina laulavat Tapani Nuutinen, Katriina Nuutinen, Matti Turunen, Mikko Juntunen, Heidi Toivanen, Satu Kuronen ja Tellervo Paavilainen. Mukana ovat seurakuntien kuoroista Tikva, Tiuku, Mosaiikki, Musajuttu ja Noljakka Gospel sekä Olli Hirvikangas ja soitinyhtye.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa. Passioprojekti on saanut avustusta Joensuun kaupungin kulttuuripalveluilta.


Takaisin