27.02.2019 | Ajankohtaista

Laskiaistapahtumia seurakunnissa

Joensuun ev.lut. seurakunnat järjestävät laskiaissunnuntaina 3.3. useita laskiaisen ulkoilmatapahtumia. Osa tapahtumista järjestetään yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. 

Ulkoilmatapahtumia on tarjolla Joensuun kirkolla, Noljakan kirkolla, Utran saaren kodalla, Enon koululla ja Raatevaaran kylätalolla. Pielisensuun kirkolla pääsee tuunaamaan laskiaispullia.

Joensuun keskustan perinteinen kirkonmäen laskiaistapahtuma alkaa su 3.3. klo 11.30 ja päättyy klo 14.30. Tapahtumassa on mahdollisuus mäenlaskuun kirkon takana olevassa rinteessä. Joensuun seurakunta myy tapahtumassa mm. makkaraa, laskiaspullia, kahvia ja lämmintä mehua Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Noljakan kirkonmäellä laskiaistapahtumaa vietetään puolestaan klo 10-12. Tapahtumassa on tarjolla mäenlaskun lisäksi pikkurahaa vastaan poniajelua ja kasvomaalausta sekä kahvia, pullaa, makkaraa ja kuumaa mehua. Tapahtuman päätteeksi klo 15 Noljakan kirkossa järjestetään perhemessu. Noljakan laskiaistapahtuman järjestävät Joensuun seurakunta, Noljakan asukasyhdistys, 4H, Sinkkola ja Joensuun kaupunki.

Enossa perheiden laskiaistapahtumaa vietetään Enon koulun ympäristössä klo 10-13. Enon tapahtumassa on tarjolla mäenlaskua, lumikenkäilyä, pelastuslaitoksen kalustoesittely, nuotiotulet ja kuumaa mehua. Tapahtuman järjestää Enon seurakunta, mukana ovat myös MLL ja pelastuslaitos.

Rantakylän seurakunta järjestää perheiden laskiaistapahtuman Utran saaren kodalla klo 12-14. Tapahtumassa on tarjolla makkaranpaistoa ja mukavaa tekemistä kaiken ikäisille. Tarjolla on myös lettuja, mehua ja kahvia, joista peritään vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.


Raatevaaran kylätalolla vietetään laskiaisen kyläkirkkoa klo 13. Kyläkirkon jälkeen kylätalolla on laskiaisen ulkoilmatapahtuma.

Pielisensuun seurakunnassa vietetään laskiaissunnuntaita su 3.3. klo 10 alkavassa koko perheen Siipimessussa ja sen jälkeen kirkon yläsalissa järjestettävässä laskiaispullapajassa, jossa kukin voi tuunata itsellensä mieluisan laskiaispullan.Takaisin