19.02.2019 | Ajankohtaista

Joensuun Herättäjäjuhlat järjestetään Kerubi Stadionilla heinäkuussa 2021

Joensuun ev. lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 19.2.2019, että kesällä 2021 järjestettävät herättäjäjuhlat pidetään Kerubi Stadionilla ja Joensuu Areenassa sekä niiden ympäristössä.

Toisena vaihtoehtona juhlapaikaksi pohdittiin Joensuun Laulurinnettä. Edellisen kerran Joensuussa järjestettiin vuonna 1995. Tuolloin juhlapaikkana toimi Laulurinne. Viereiset kentät, ravirata ja leirintäalue palvelivat huolto-, majoitus- ja paikoitusalueina.

Juhlapaikkaa selvittänyt työryhmä perusteli Kerubin Stadionia ja Joensuun Areenaa juhlapaikaksi mm. keskeisellä ja hyvällä sijainnilla, valmiilla katsomo- ja äänentoistorakenteilla sekä valmiuksilla ruokailu- ja kokoustilojen järjestämiseen. Lisäksi Kerubi Stadion ja Joensuun Areena ovat katettuja tiloja ja mahdollistavat herättäjäjuhlien järjestelyt säästä riippumatta.

Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi myös herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan. Toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Rantakylän kirkkoherra Ari Autio ja pääsihteeriksi Noora Kähkönen. Juhlatoimikuntaan kuuluu myös muiden tapahtuman järjestelyihin osallistuvien toimikuntien puheenjohtajat. Lisäksi juhlatoimikunnassa on Herättäjä-Yhdistyksen ja Herättäjä-Yhdistyksen Joensuun paikallisosaston sekä Joensuun kaupungin edustajat.

Joensuun herättäjäjuhlat järjestetään 2.-4.7.2021. Tapahtuman järjestävät Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa.

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan myös mm. Mutalan kirkon purkua. Joensuun kaupungin rakennusvalvonta myönsi Mutalan kirkolle purkuluvan päätöksellään 9.8.2018. Rakennuksen käyttö seurakunnan toiminnassa on päättynyt 7.1.2018 pidettyyn päätösmessuun.

Purku-urakasta on järjestetty tarjouskilpailu. Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi edullisimman tarjouksen 109 120 €, jonka jätti Lotus Maskin & Transport Oy. Urakkahinta on kiinteä kokonaishinta. Rakennuksen purkaminen on suunniteltu suoritettavaksi kevään 2019 aikana. 

Nimestä huolimatta Mutalan kirkko ei ole kirkkolain mukainen kirkkorakennus. Kirkkohallituksen rekisterissä Mutalan kirkko on seurakuntakeskus ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kiinteistöluettelossa rakennus on sijoitettu kerhohuoneistojen luokkaan. 


Takaisin