01.02.2019 | Ajankohtaista

Pelaaminen, rajat ja kommunikoinnin haasteet aiheina Pataluodossa

Pataluodon koulun auditoriossa järjestetään torstaina 7.2. klo 18 teemailta murrosikäisten nuorten vanhemmille. Illassa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja murrosikäisten vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä. Tapahtumassa on tilaa myös yleisökysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuudessa kuullaan Joensuun perheasian neuvottelukeskuksen johtaja Anna-Riitta Pellikan ajatuksia nuoren kanssa kommunikoimisen haasteista. Poliisin Ankkuriryhmän erityisnuorisotyöntekijä Jarkko Riikonen käyttää puheenvuoron rajojen asettamisesta ja rajojen häilyvyydestä.  Lisäksi kuullaan Sovatek-säätiön suunnittelija Hanna Karvisen ajatuksia sosiaalisen median ja pelaamisen haasteista.

Rantakylän seurakunnan nuorisotyönohjaaja Harry Lammin mukaan illan tarkoituksena on antaa tukea ja työkaluja vanhemmille, jotka saattavat välillä kokea keinottomuutta murrosikäisen nuoren kanssa.
- Joskus vanhemmasta tuntuu, ettei nuori kuuntele vanhempiaan tai itse ei ymmärrä nuorten maailmaa. Monia mietityttää myös se, miten tulisi suhtautua erilaisiin ilmiöihin, joita nuorten parissa on. Viime aikoina Rantakylässä on puhuttu esimerkiksi nuorten nuuskan käytöstä, huumeista, pelaamisesta ja niin edelleen, kertoo Lammi.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuden järjestää Rantakylän seurakunta yhteistyössä Pataluodon koulun kanssa.


Takaisin