22.01.2019 | Ajankohtaista

Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahaston perustamista esitetään

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 22.1.2019 esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Kiihtelysvaaran rakennusrahaston perustamista. Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa 23.9.2018. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti uuden kirkon rakentamisesta palaneen kirkon paikalle joulukuussa 2018.

Rakentamispäätöksen jälkeen seurakuntayhtymä voi ottaa vastaan lahjoituksia uuden kirkon rakentamiseen. Seurakuntayhtymä onkin jo saanut Kiihtelysvaaran kirkon rakentamiseen lahjoitusvaroja. Lahjoituksia varten on tarpeen perustaa seurakuntayhtymän kirjanpitoon liitettävä Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahasto. 

Jos yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy rakennusrahaston perustamisen, aiemmin saadut lahjoitukset ja kirkon palosta saadut vakuutuskorvaukset siirretään rakennusrahaston pankkitilille. Rakennusrahaston perustamisen jälkeen lahjoituksia voidaan ottaa vastaan koko prosessin ajan. Saadut lahjoitukset otetaan käyttöön siinä vaiheessa, kun kirkon suunnittelu ja rakentaminen alkaa.

Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi toimikauden ensimmäisessä kokouksessaan myös seurakuntayhtymän toimikuntien kokoonpanot. Yhtymässä on viisi toimikuntaa: kiinteistötoimikunta, perheasiainneuvottelukeskuksen toimikunta, yhteisen kasvatuksen toimikunta, yhteisen sielunhoitotyön toimikunta ja viestinnän toimikunta. Lisäksi yhtymässä toimii taidetyöryhmä ja ympäristötyöryhmä. Ympäristötyöryhmän kokoonpano päätetään myöhemmin. Toimikuntien tehtävänä on kehittää ja suunnitella kunkin työalan toimintaa. 
Lue toimikuntien kokoonpanot täältä


Takaisin