10.01.2019 | Ajankohtaista

Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmä päihdeperheessä kasvaneille aikuisille käynnistyy 5.2.

Joensuussa käynnistyy tiistaina 5.2.2019 vertaistukiryhmä ”Lasinen lapsuus” päihdeperheissä kasvaneille aikuisille. Ohjattu ryhmä on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille ja perheellistymisestä haaveileville aikuisille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteidenkäytöstä.  

Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyssä ja siinä, miten lapsuus vaikuttaa omaan aikuisuuteen, vanhemmuuteen ja haaveisiin perheellistymisestä. Omien kipeiden ja vaiettujen lapsuudenkokemusten läpikäyminen ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.


Ryhmätoiminta toteutetaan A-klinikkasäätiön, SiunSoten, Pielisensuun seurakunnan ja Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset –FinFami ry:n yhteistyönä. Joensuun vertaistukiryhmä jäsentyy osaksi valtakunnallista, STEA-rahoitteista Lasinen lapsuus -hanketta.


Ryhmä alkaa 5.2.2019 ja kokoontuu FinFamin tiloissa (Karjalankatu 4) joka toinen tiistai klo 17–19, yhteensä yhdeksän kertaa.  Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat sosiaaliohjaaja Tiia Lakanen ja diakoniatyöntekijä Saila Musikka. Mukaan ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä Tiia Lakaseen: tiia.lakanen@siunsote.fi.

Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Tarvittaessa pyrimme järjestämään lastenhoitoapua ryhmäkertojen ajaksi.Takaisin