19.12.2018 | Hautaus- ja puistopalvelut

Joensuun hautausmaan liikenteeseen muutoksia jouluna

Joulu on vilkasta aikaa hautausmailla. Joensuun hautausmaalla mahdollisesti syntyviä ruuhkia pyritään vähentämään perinteiseen tapaan muuttamalla liikennejärjestelyjä.

Ristinkappelille ja sen parkkipaikoille vievä tie muutetaan yksisuuntaiseksi lauantai-iltapäivästä 22.12. alkaen. Sisääntulo parkkipaikoille tapahtuu Rauhankadulta. Hautausmaalta poistutaan puolestaan Teollisuuskadulle. Poikkeavat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla ovat käytössä torstaiaamupäivään 27.12. saakka.

- Liikenteen yksisuuntaisuutta ohjaamaan laitetaan liikennemerkit, Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Virpi Kiviniemi kertoo.

Jouluaaton odotetaan olevan vilkkain päivä hautausmailla. Myös kaupungin muilla hautausmailla voi syntyä ajoittain ruuhkaa parkkipaikoille. 

- Hautausmaalla kävijöille toivotaan joulumieltä ja reilusti malttia mukaan, Kiviniemi toivoo.

Hautausmaalle kynttilöitä vieviä ihmisiä muistutetaan myös varovaisuudesta tulen kanssa. Etenkin muistelupaikoille kertyy jouluna satoja kynttilöitä. Liian lähekkäin asetelluissa kynttilöissä on allaspalon vaara. Ympäristöäkään ei tule unohtaa jouluna.

- Yksikin kynttilä valaisee haudan ja lyhdyssä voi polttaa tavallista kynttilää, jolloin siitä ei jää muovijätettä. Led-kynttilät puolestaan pitää muistaa kierrättää ser-jätteeseen.

Joensuussa on kahdeksan ev.lut. seurakuntien hautausmaata: Joensuun, Utran, Kettuvaaran, Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran, Hoilolan, Pyhäselän ja Enon hautausmaat. Kaikilta hautausmailta löytyy myös muistelupaikka, johon voi viedä kynttilän esimerkiksi muualle haudatun muistolle.Takaisin