18.12.2018 | Ajankohtaista

Joulukirkoissa tarjontaa niin perheille, englanninkielisille kuin hautausmaalla kävijöillekin

Joensuun ev.-lut. seurakunnissa on jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana yhteensä 35 kaikille avointa joulukirkkoa ja -hartautta.


Jouluaattona seurakunnilla on ”perusjoulukirkkojen” lisäksi perheille suunnattuja jouluhartauksia, jouluyön messuja sekä englanninkielinen joulujumalanpalvelus. Oma, harras tunnelmansa on myös hautausmaan kappeleiden aattohartauksissa.


Perinteiset joulupäivän ja tapaninpäivän jumalanpalvelukset kuuluvat myös jokaisen seurakunnan elämään.


Jouluaaton hartauteen voi osallistua ma 24.12. klo 13 Utran kirkossa ja Reijolan seurakuntatalolla, klo 14 Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla, klo 14.30 Utran kirkossa, klo 15 Pyhäselän kirkossa, klo 16 Tuupovaaran kirkossa ja klo 17 Joensuun ja Pielisensuun kirkoissa. Aattokirkkoa vietetään Enon kirkossa klo 14.

Erityisesti perheille suunnattuja jouluaaton kirkkohetkiä ovat ma 24.12. klo 13 perhehartaus Rantakylän kirkossa, klo 15 perhehartaus Noljakan kirkossa ja klo 15 perhekirkko Hukanhaudan seurakuntatalolla. Perheille suunnatut tilaisuudet ovat tyypillisesti kestoltaan vähän tavallista lyhyempiä. Lapset pyritään huomioimaan niin puheessa kuin virsivalinnoissa.

Aivan oma, jouluinen ja harras tunnelmansa on Joensuun hautausmaan kappaleissa pidettävissä aattohartauksissa. Ristinkappelissa jouluaaton hartaus pidetään ma 24.12. klo 14 ja klo 16, Rauhankappelissa klo 15.

Englanninkielinen joulujumalanpalvelus ”Christmas Service” pidetään jouluaattona ma 24.12. klo 13 Joensuun kirkossa. Jumalanpalveluksessa musisoi gospelryhmä Narrow Way.

Myös jouluyön messut ovat löytäneet paikkansa joensuulaisessa joulunvietossa. Jouluyön messua vietetään ma 24.12. klo 22 Rantakylän kirkossa sekä klo 23 Joensuun ja Pielisensuun kirkoissa.


Perinteinen jouluaamun varhainen joulukirkko
pidetään ti 25.12. klo 7 Utran kirkossa ja Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla. Klo 8 pääsee joulukirkkoon Joensuun, Pielisensuun ja Pyhäselän kirkossa. Klo 9 pidetään joulukirkot Rantakylän ja Tuupovaaran kirkoissa. Aamu-uniset ehtivät vielä klo 10 messuun Noljakan kirkkoon tai perhemessuun Enon kirkkoon.

Tapaninpäivänä ke 26.12. vietetään jumalanpalveluksia klo 10 Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Enon ja Hoilolan kirkoissa sekä Reijolan seurakuntatalolla. Klo 15 voi osallistua Tapaninpäivän tapahtumaan Kiihtelysvaaran Lummelammella, alkuhartaus pidetään klo 14.30.


Joensuun ev.lut. seurakuntien kaikki joulutapahtumat löytyvät kootusti osoitteesta www.hoosianna.fi.Takaisin