04.12.2018 | Musiikki

Jazzia, gospelia, klassista - joulukonsertit Joensuun kirkoissa jatkuvat

Joensuun ev.lut. seurakuntien kirkoissa on lähipäivinä tarjolla rikas kirjo joulumusiikkikonsertteja. Tarjolla on niin perinteistä, harrasta joulutunnelmaa kuin jazzin, gospelin ja klassisen musiikin säveliä.

Gospel-musiikin saralla uusia joulumusiikin tuulahduksia ja raikkaita sovituksia tarjoaa keskiviikkona 12.12. klo 19 Rantakylän kirkossa konsertoiva gospelryhmä Arepa, jonka solistina laulaa useilla kokoonpanoilla keikkaileva musiikin opiskelija Elina Vitri.  Arepa on Rantakylän seurakunnan oma gospelryhmä, jossa on tällä hetkellä 16 laulajaa. Joulukonsertissa Arepaa säestävät Janne Piipponen (piano) ja Pekka Mustamäki (huilu). Konserttiin on vapaa pääsy.

Jouluista gospelia on tarjolla myös sunnuntaina 9.12. klo 19 Joensuun kirkossa, kun joensuulaislähtöinen, pitkään Ruotsissa asunut evankelista René esiintyy Gospelfestareiden joulukonsertissa. René on kansainvälisesti menestynyt gospel-muusikko, joka on kiertänyt konsertoimassa ympäri maailmaa, mm. Australiassa, Indonesissaa, Bulgariassa, USA:ssa, Intiassa ja Singaporessa. René on esiintynyt niin muutamalle kymmenelle kuulijalle kuin yli 30 000 hengen yleisölle Etelä-Koreassa. Hänen äänitteitään on myyty lähes 250 000 kappaletta. Renén konserttiin on vapaa pääsy, konsertissa kerätään kolehti Joensuun Gospelfestareille.

Jazzin ystäville on tarjolla joulumusiikkia Pielisensuun kirkossa lauantaina 8.12. klo 18, kun jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg esiintyvät Christmas Jazz -konsertissa.  Konsertin musiikki esitetään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi ja se muodostuu sekä Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisista joulusävellyksistä että perinteisistä pohjoismaisista joululauluista ja englanninkielisistä Christmas Carolseista. Musiikki on saanut uuden sovituksen, jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä. Duo Mariah Hortans ja Mathias Sandberg  on esiintynyt aktiivisesti Suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa.  Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Klassisen musiikin ystäville on sunnuntaina 9.12. klo 15 Joensuun kirkossa tarjolla Saint-Saënsin Jouluoratorio, jonka solisteina laulavat mm. sopraano Päivi Pylvänäinen, mezzosopraano Anu Ontronen, tenori Risto Piirainen ja baritoni Joonas Asikainen. Mukana teoksen tulkinnassa ovat myös Kamarikuoro Kaisku, Savonlinna-kuoro ja ESMO-Ensemble (jousiorkesteri, harppu ja urut). Kuoroja johtaa Mari-Annika Heikkilä. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta 20/10 euroa.

Lisäksi konservatorion laulajilla on konsertit ke 5.12. klo 18 Rantakylän kirkossa, ti 11.12. klo 18 Pielisensuun kirkossa ja ke 12.12. klo 18 Joensuun kirkossa. Näihin konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 7 euroa. Noljakan kirkossa kuullaan puolestaan 7.12. klo 18 perinteinen Valot Tuhannet -konsertti, jossa esiintyvät sopraanot Talvi-Maaria Turunen ja Henna-Mari Luolamo sekä Pinja Hasu, piano. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

Lähipäivien joulukonserttikattausta täydentää la 8.12. klo 14 Joulun valo -konsertti Noljakan kirkossa. Konsertissa esiintyvät Tiina Helinä, Heli Solonen ja Inka Karttunen, ja siihen on vapaa pääsy (ohjelma 10 €). Keskiviikkona 12.12. klo 18 Liperin runo- ja laulumaailma esiintyy Pielisensuun kirkossa. Mukana ovat Virpi ja Tapsa Eronen, Irina Tanskanen, Marko Leppänen, Silja Nuutinen, Maarit Mantsinen ja Kari Parviainen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu.


Takaisin