27.11.2018 | Ajankohtaista

Hoosianna-hymni aloittaa adventin ajan

Ensimmäistä adventtia vietetään sunnuntaina 2.12.2018. Samalla käynnistyy uusi kirkkovuosi. Sana adventti tulee latinankielisestä sanonnasta adventus Domini, Herran tuleminen.
 
Ensimmäinen adventtisunnuntai on yksi vuoden suosituimmista kirkkopyhistä. Silloin kirkoissa lauletaan tuttu Hoosianna-hymni, joka on virsikirjan ensimmäinen virsi.
 
Myös kaikissa Joensuun ev.lut. seurakunnissa adventin aika käynnistetään laulamalla hoosiannaa sunnuntaina 2.12. Ensimmäisen adventtisunnuntain messut alkavat Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Eno kirkoissa kello 10. Vaara-Karjalan seurakunnan 1. adventtisunnuntain messu pidetään kello 13 alkaen Tuupovaaran kirkossa.
 
Hoosianna-hymni lauletaan myös perinteisessä adventin avauksessa sunnuntaina 2.12. Penttilän amfilla. Pielisensuun seurakunta järjesti adventin avauksen ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten, kun Penttilän amfi oli juuri rakennettu.

Tapahtuman ideana on avata joulu keskieurooppalaiseen tapaan ulkona. Adventin avauksessa lauletaan yhdessä joululauluja ja hiljennytään adventin sanoman ja rukousten äärellä. Tapahtumaan tunnelmaa luovat lisäksi ulkoroihut ja kynttilälyhdyt. Noin puolituntisen ohjelman päätteeksi juodaan glögiä ja syödään pipareita.

Vuosien varrella tapahtuman järjestelyihin on osallistunut paljon seurakuntalaisia ja muita yhteistyötahoja. Adventin avaus on ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Tilaisuus alkaa 2.12.2018 klo 18 Penttilän amfilla.


Takaisin