22.11.2018 | Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalien tulokset vahvistettu

Seurakuntavaalien äänet Joensuun seurakunnissa on vahvistettu. Koko Joensuun seurakuntayhtymän äänestysprosentti oli 10,1 prosenttia. Viime vaaleissa vuonna 2014 äänestysprosentti oli 9,2.

Tulokset eivät juurikaan muuttuneet tarkistuksen yhteydessä alustavista tiedoista. Äänestysprosentti nousi yhtä seurakuntaa lukuun ottamatta kaikissa Joensuun seurakunnissa vuoden 2014 vaaleihin verrattuna.

Aktiivisimmin Joensuun seurakunnista äänestämässä kävivät Vaara-Karjalan seurakunnan jäsenet. Vaara-Karjalan äänestysprosentti oli 19,4. Viime vaaleissa 13,8 prosenttia seurakunnan äänioikeutetuista jäsenistä kävi äänestämässä. 

Joensuun seurakunnan äänestysprosentti oli 9,9 (2014: 9,6), Pielisensuun seurakunnassa 9,8 (8,6), Rantakylän seurakunnassa 8,8 (8,0) ja Pyhäselän seurakunnassa 9,5 (7,9). Enon seurakunnassa äänestämässä kävi 9,6 prosenttia äänioikeutetuista, kun viime vaaleissa äänestysprosentti oli 10,5.  Enossa toimitettiin vain yhteisen kirkkovaltuuston vaalit. Seurakuntaneuvoston vaalit olivat ns. sopuvaalit.

Seurakuntavaalien ääntentarkistus ei tuonut muutoksia seurakuntaneuvostoihin tai yhteiseen kirkkovaltuustoon valittuihin henkilöihin. Tarkempia tietoja vaalien tuloksista Joensuun seurakunnissa löytyy osoitteessa www.joensuunevl.fi/seurakuntavaalit.Takaisin