13.11.2018 | Ajankohtaista

Kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistolle


Joensuun ev.lut. kirkossa vietetään sunnuntaina 18.11. jo perinteeksi muodostunutta kynttilätapahtumaa itsemurhan tehneiden muistolle.

Tilaisuus alkaa klo 16 kynttilöiden sytytyksellä kirkon portailla, minkä jälkeen vietetään muistohetkeä sisällä Joensuun kirkossa. Muistohetken päätyttyä Louhelantuvan kerhohuoneella (Koulukatu 7) on tarjolla lämmintä juotavaa.

Tapahtuma on avoin kaikille, joiden läheinen on kuollut oman käden kautta. Paikalle voi tulla sytyttämään kynttilän riippumatta siitä, miten pitkä aika läheisen kuolemasta on. Tilaisuuden järjestävät Joensuun ev.lut. seurakunnat ja mielenterveysomaisten järjestö FinFami. Paikalla on työntekijöitä seurakunnista ja FinFamista.

Joensuun seurakuntayhtymän sairaalapastori Ilkka Raittilan mukaan tapahtuman tarkoituksena on tarjota itsemurhan tehneiden läheisille paikka surra ja muistaa menetettyä läheistä.
- Monesti näihin tilanteisiin liittyy syyllisyyttä ja häpeää. Ihmiset eivät välttämättä osaa tulla paikalle esimerkiksi yleiseen pyhäinpäivän muistohetkeen. Kynttilätapahtuma on tarkoitettu lohduksi ja rohkaisuksi paikalle tuleville, kertoo Raittila.
 


Takaisin