09.11.2018 | Ajankohtaista

Jouni Heiskanen palkittiin toiminnastaan Kiihtelysvaaran kirkon palon yhteydessä

Jouni Heiskanen
Vaara-Karjalan seurakunnan kiinteistömestari Jouni Heiskanen on saanut valtakunnallista tunnustusta toiminnastaan Kiihtelysvaaran kirkon palon yhteydessä. Luterilaisen Kulttuurin Säätiö myönsi Heiskaselle vuoden 2018 tunnustuspalkinnon.

Palkinnon luovutti säätiön hallituksen puheenjohtaja, Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Palkinto jaettiin Martinpäivän kirkkojuhlassa Kuopion tuomiokirkossa perjantaina 9.11.2018.

Tunnustuspalkinto myönnettiin Heiskaselle kiitoksena kutsumuksen uskollisesta hoitamisesta ja julkisen arvonannon osoituksena koko kirkonpalvelijoiden ammattikuntaa kohtaan. Heiskanen pelasti 23.9.2018 aamuyöllä kirkon alttaritaulun, arvokkaita ehtoolliskalusteita ja osan alttarivaatteista Kiihtelysvaaran palavasta kirkosta.

Pelastettu alttaritaulu on taidemaalari Samuel Elmgrenin vuonna 1831 maalaama. Ehtoollishopeiden joukossa on muun muassa tunnearvoltaan mittaamattoman arvokas ehtoollismalja. Ehtoollismalja on vanhempi kuin vuonna 1770 rakennettu kirkko. Kiihtelysvaaran kirkko oli Joensuun vanhin ev.lut. kirkko.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.
Lähde: Kirkon viestintä 


Takaisin