08.11.2018 | Ajankohtaista

Sateenkaariystävällinen seurakunta -tilaisuus Joensuussa 13.11.

Joensuun seurakuntakeskuksessa (Kirkkokatu 28) järjestetään tiistaina 13.11. klo 18 Sateenkaariystävällinen seurakunta -tilaisuus.

Tilaisuuden tarkoituksena on jakaa ajatuksia siitä, miten seurakunnan toiminnassa voitaisiin aiempaa paremmin huomioida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmat. Tarkoituksena on kuulla toiveita ja herättää ideoita siitä, miten voitaisiin luoda sateenkaariystävällinen, kaikille turvallinen seurakunta.

Joensuun seurakuntayhtymän oppilaitospastori Tiina Belovin mukaan Joensuussa ei ole järjestetty vastaavaa tilaisuutta aiemmin. Sen sijaan Sateenkaarimessuja eli erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja jumalanpalveluksia Joensuussa on pidetty jo noin kymmenen vuoden ajan.
- Sateenkaarimessuja järjestettiin pitkään oppilaitostyön toimesta. Nyt paikallisseurakunta on aktivoitunut asiassa ja messujen vetovastuu on siirtynyt Joensuun seurakunnalle, kertoo Tiina Belov.
- Samalla laajennamme yhteistyötä oppilaitostyön, Joensuun seurakunnan, Setan ja sateenkaariväen kanssa. Yhteistyön muotoja on tarkoitus ideoida Sateenkaariystävällinen seurakunta -tilaisuudessa, kertoo Belov.

Tilaisuudessa on tarjolla kahvit ja teet. Paikalla on Belovin lisäksi seurakunta-aktiiveja, Setan edustajia sekä pastori Katri Vilén Joensuun seurakunnasta.

Takaisin