26.10.2018 | Ajankohtaista

Pyhäinpäivä: Kynttilät syttyvät vainajien muistoksi

Tulevana lauantaina 3.11. vietetään pyhäinpäivää. Joensuun ev.lut. seurakuntien tilaisuuksissa muistetaan viimeisen vuoden aikana kuolleita oman seurakunnan jäseniä ja sytytetään heille muistokynttilät. Kynttilöiden sytytys symboloi iankaikkisuuden toivoa ja uskoa kuoleman jälkeiseen elämään.

Kynttilät syttyvät klo 13 messussa Tuupovaaran kirkossa, klo 15 jumalanpalveluksessa Joensuun ja Enon kirkoissa, klo 16 hartaushetkessä Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla, klo 17 rukoushetkessä Pielisensuun kirkossa ja klo 18 iltajumalanpalveluksissa Rantakylän ja Pyhäselän kirkoissa.

Lisäksi pyhäinpäivänä 3.11. vietetään Noljakan kirkolla jo perinteeksi muodostunutta Kynttilämäki-tapahtumaa. Klo 17 alkaen jokainen voi tuoda oman kynttilänsä kirkon piha-alueelle kynttilöistä muodostettavaan isoon ristiin ja muistella läheisiään. Kynttiläristi on ulkona klo 17-20.  Osana Kynttilämäki-tapahtumaa Noljakan kirkossa vietetään klo 18 perhemessua, jonka jälkeen on tarjolla kirkkokahvit.

Pyhäinpäivän tunnelmia on tarjolla myös kahdessa seurakuntien tiloissa järjestettävässä konsertissa. Joensuun konservatorion laulunoppilaat esittävät la 3.11. klo 13 Joensuun hautausmaan Ristinkappelissa päivän aiheeseen sopivaa musiikkia. Laulajia säestää pianisti Jaroslava Kotorova. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 7 euroa.

Rantakylän kirkossa kuullaan puolestaan klo 15 viulu-pianoduo Liisa Karhun ja Henna Hirvikankaan konsertti ”Kristallivirta”. Konsertissa jossa soivat mm. mm. Caccinin Ave Maria, Rachmaninovin Vocalise ja suomalais-slaavilaiset hengelliset sävelhelmet. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 8€.


Takaisin