24.10.2018 | Ajankohtaista

Toimentupa 25 vuotta – juhlaviikolla näyttely, askartelunäytöksiä ja juhlamessu

Joensuun ev.lut. seurakunnan kaikille avoin kohtaamis- ja harrastuspaikka Toimentupa on ollut toiminnassa jo 25 vuoden ajan. Joensuun seurakuntakeskuksessa (Kirkkokatu 28) sijaitseva Toimentupa viettää merkkivuoden kunniaksi juhlaviikkoa 29.10.-2.11.2018.


Juhlaviikon aikana Toimentupa järjestää tiloissaan kahvipusseista tehtyjen kassien näyttelyn, joka on avoinna ti-pe 30.10.-2.11. klo 9-15.30. Lisäksi Toimentuvalla järjestetään näytöksiä kahvipussiaskartelusta ma 29.10. klo 13 ja to 1.11. n. klo 13. Viikon aikana Toimentuvassa voi myös käydä tekemässä oman kukkasen yhteiseen taideteokseen. Juhlaviikko huipentuu to 1.11. klo 12 Joensuun seurakuntakeskuksessa vietettävään Toimentuvan juhlamessuun.

Mikä Toimentupa?


Toimentupa on kaikille avoin kohtaamis- ja harrastuspaikka, johon voi tulla viettämään aikaa toisten seuraan vaikkapa kahvikupin ääressä. Toimentuvan tiloissa on mahdollisuus myös kankaankudontaan kangaspuilla, ompeluun ompelukoneilla sekä muihin käsitöihin ja askarteluun.


Joensuun seurakunnan diakoniatyöntekijä Pauliina Martikaisen mukaan Toimentuvalla käy viikoittain noin 130-150 henkilöä. Päivittäin kävijämäärä vaihtelee 20 ja 70 kävijän välillä.
- Meillä on paljon vakiokävijöitä. Kaupungissa on paljon yksinäisiä ihmisiä. Monelle on tärkeätä, että on joku paikka, mihin voi tulla toisten seuraan vaikka joka päivä, sanoo Martikainen.


Joensuun seurakuntakeskuksen kellarikerroksessa sijaitseva Toimentupa on avoinna syys- ja kevätkausina ma-pe klo 9-15.30. Tuvalla järjestetään myös säännöllistä pienryhmätoimintaa sekä teemapäiviä ja retkiä. Lisäksi Toimentuvan tiloissa on myytävänä erilaisia käsityötuotteita.


Suosituin ryhmä Toimentuvalla on tällä hetkellä kahvipussiaskarteluryhmä, jossa käy 30-40 henkeä. Yksi mielenkiintoinen ryhmä on myös arkkupeittoryhmä. Ryhmässä valmistettavia peittoja käytetään hautajaisissa arkun päällä juhlatekstiilinä.
- Osa tekee peittoja perintötekstiileistä sillä ajatuksella, että peitosta voi tulla suvun yhteinen, hautajaisissa käytettävä arkkupeitto. Ryhmäläiset alkavat jatkossa valmistaa myös arkkuvaatteita, eli vainajan päälle arkkuun puettavia vaatteita. Tekijät suunnittelevat kevääksi näyttelyä valmistuneista käsitöistä, kertoo diakoniatyöntekijä Pauliina Martikainen.Takaisin