11.10.2018 | Kirkkoherranvaali Rantakylässä

Kirkkoherran virkaan haastatellaan neljä hakijaa

Rantakylän seurakunnan kirkkoherran virkaan haastatellaan neljä hakijaa. Seurakuntaneuvosto on päättänyt kokouksessaan 10.10.2018 kutsua haastateltavaksi Keravan seurakunnan nykyisen kirkkoherran Ari Aution, Rantakylän seurakunnan 1. kappalaisen Anna Holopaisen, Kontiolahden seurakunnan 2. kappalaisen Jaakko Muhosen ja Kontiolahden seurakunnan kirkkoherran Jukka Reinikaisen. 

Haastattelut pidetään seurakuntaneuvoston kokouksessa maanantaina 12.11.2018. Haastateltavat lähetetään myös soveltuvuusarvioon.

Kirkkoherran virkaa haki määräaikaan mennessä kuusi henkilöä. Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli haastatteli kaikki hakijat ja antoi heistä lausunnot Rantakylän seurakuntaneuvostolle. Kapituli jakoi lausunnossaan hakijat kolmeen ryhmään: yhdellä hakijoista on erinomaiset edellytykset, yhdellä on hyvät edellytykset ja neljällä hakijalla on edellytykset toimia Rantakylän seurakunnan kirkkoherrana. 

Seurakuntaneuvoston kokouksen pöytäkirjassa todetaan haastateltavista muun muassa, että Autio ja Reinikainen ovat molemmat kokeneita kirkkoherroja ja molemmat täyttävät myös seurakuntaneuvoston ilmaisemat viran erityiset tarpeet. 

Holopaisella todetaan olevan pitkä työkokemus papin virassa sekä erinomainen Rantakylän
seurakunnan tuntemus ja mahdollisuudet toteuttaa viran hoitoa seurakuntaneuvoston
ilmaisemien viran tarpeiden suuntaisesti. Muhonen on puolestaan erityisesti tuomiokapitulin haastattelussa osoittanut valmiutta hoitaa kirkkoherranvirkaa.

Rantakylän uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli päätöksen valinnasta tekee Rantakylän seurakunnan seurakuntaneuvosto. Kirkkoherran vaali järjestetään torstaina 15.11.2018 seurakuntaneuvoston kokouksessa.

Ennen vaalia vaalityöryhmä järjestää kaikille seurakuntalaisille avoimen, jatkoon kutsuttujen neljän ehdokkaan haastattelun Rantakylän kirkossa sunnuntaina 11.11.2018 klo 10 alkavan messun ja kirkkokahvien jälkeen.

Kirkkoherran virka avautuu 1.1.2019 nykyisen kirkkoherran Tuomo Käyhkön siirtyessä eläkkeelle. 


Takaisin