03.10.2018 | Ajankohtaista

Vanhustenviikko näkyy seurakunnissa

Joensuun ev.lut. seurakunnissa järjestetään Vanhustenviikolla 7.-14.10. useita teemaviikkoon liittyviä tapahtumia.


Joensuun seurakuntakeskuksessa (Kirkkokatu 28) vietetään torstaina 11.10. klo 12 Vanhustenviikon Torstaimessua. Tavallista lyhyemmässä messussa käytetään perinteisiä messun osia ja lauletaan vanhoja, tuttuja virsiä. Messuun kutsutaan erityisesti ihmisiä, joiden on liikkumisen puolesta vaikea päästä tavalliseen messuun esimerkiksi Joensuun kirkkoon sekä ihmisiä, jotka eivät voi terveyssyistä olla kovin pitkään mukana tilaisuuksissa.

Messu kestää noin puoli tuntia, ja sen jälkeen on tarjolla kirkkokahvit. Liikuntarajoitteisten kulku seurakuntakeskukseen onnistuu parhaiten Yläsatamakadun puolella sijaitsevan invaluiskallisen sisäänkäynnin kautta. Joensuun seurakunnan diakoniatyö haastaa vanhusten omaisia ja ystäviä tuomaan vanhuksia messuun.

Vaara-Karjalan seurakunnassa vanhusten viikon alkamista juhlistetaan sunnuntaina 7.10. jumalanpalveluksilla ja kirkkokahvien yhteydessä vietettävillä ikäihmisten yhteisillä syntymäpäiväjuhlilla. Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla jumalanpalvelus alkaa klo 10. Messun jälkeen kirkkokahveilla muistetaan tänä vuonna 70 ja 75 vuotta täyttäviä seurakuntalaisia. Tuupovaaran kirkossa jumalanpalvelus alkaa klo 13, ja kirkkokahvit juodaan messun jälkeen Tuupovaaran seurakuntatalolla. Samassa yhteydessä juhlitaan alueen 70 ja 75 vuotta täyttäviä seurakuntalaisia.

Enon kirkossa vietetään sunnuntaina 14.10. vanhusten kirkkopyhää. Jumalanpalvelus alkaa klo 10 ja sen jälkeen kirkon takaosassa juodaan kirkkokahvit. Vanhusten kirkkopyhään on järjestetty ikäihmisille maksuton kuljetus Uimaharjusta ja seurakunnan alueella sijaitsevilta vanhustentaloilta.

Pielisensuun seurakunta järjestää torstaina 11.10. klo 11-14 seniori-ikäisten virkistyspäivän Hukanhaudan seurakuntatalolla (Lonikintie 18). Eloniloa ikäihmisille -virkistyspäivässä on tarjolla yhteistä ohjelmaa Vanhustenviikon teeman ”Iloa toimeliaisuudesta” merkeissä. Lisäksi tarjolla on lounas ja päiväkahvi.

Vanhustenviikon tilaisuudet ovat maksuttomia lukuun ottamatta Hukanhaudan virkistyspäivää, josta peritään 5 euron maksu.

* Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 7.-14.10. teemalla Iloa toimeliaisuudesta. Vuosittain lokakuussa vietettävä vanhustenviikko on Vanhustyön keskusliiton käynnistämä vuosittainen, valtakunnallinen teemaviikko. Vanhustenviikko alkaa lokakuun ensimmäinen sunnuntai vietettävästä Vanhustenpäivästä.Takaisin