02.10.2018 | Musiikki

Iloa ja valoa syksyyn -hyväntekeväisyyskonsertti Pielisensuussa

Pielisensuun kirkossa järjestetään sunnuntaina 7.10. klo 15 hyväntekeväisyyskonsertti Iloa ja valoa syksyyn. Konsertin tuotto ohjataan Joensuun kaupungin etsivän nuorisotyön tukemiseen.

Konsertissa esiintyvät laulajat Matti Turunen (basso), Maria Turunen (sopraano) ja Elsa Villman (sopraano) sekä pianisti Kemal Achourbekov, viulisti Liisa Karhu, sellisti Anne Pitkänen, huilisti Auli Kostamo ja pianisti Pinja Hasu. He esittävät musiikkia mm. Oskar Merikannolta, Franz Schubertilta ja Giulio Caccinilta.  

Konsertin järjestää Pielisensuun seurakunnan diakoniatyö yhdessä Joensuun kaupungin etsivän nuorisotyön kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 euroa.

Pielisensuun seurakunnan diakoniatyöntekijä Jenni Kolehmaisen mukaan idea hyväntekeväisyyskonsertista syntyi, kun seurakunnassa heräsi huoli syrjäytymisvaarassa olevista nuorista.
- Haluamme tukea konsertin tuotolla nuorten ongelmien ehkäisyä jo ennalta. Hienoa, että Joensuun kaupungin etsivä nuorisotyö lähti tähän mukaan. He tavoittavat niitäkin nuoria, jotka eivät ehkä ole kuulleetkaan kirkon diakoniatyöstä, sanoo Jenni Kolehmainen.

Joensuun kaupungin etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.


Takaisin