25.09.2018 | Ajankohtaista

Enon kirkonmäellä suuret juhlat

Tulevana sunnuntaina 30.9. juhlitaan 200-vuotiasta Enon kirkkoa. Enon kirkko on vihitty käyttöön 4.10.1818, ja nyt juhlavuoden kunniaksi on valmisteltu koko perheen juhla.

Juhlat alkavat Enon kirkonmäellä klo 10 perhemessulla, jonka jälkeen tarjolla on karjalaisen pitopöydän antimia Enon seurakuntatalolla. Juhlia jatketaan ruokailun jälkeen erilaisten ohjelmien merkeissä niin kirkossa kuin sen lähiympäristössä.

Seurakuntatalolle on rakentumassa Enon kirkkoon liittyvä valokuvanäyttely, jonka lähtökohtana on voimaannuttavan kuvan ajatus. Näyttelyn yhteyteen rakennetaan selfie-seinä, johon voi tuoda mukanaan kuvan itsestään ja Enon kirkosta.

- Monesti kuvat jäävät laatikoiden kätköihin, mutta niillä on kuitenkin merkitystä ihmisten elämäntarinan kannalta, Enon seurakunnan kirkkoherra Armi Rautavuori sanoo.

Päivän aikana halukkailla on mahdollista päästä tutustumaan Enon kirkkoon eläkkeelle jääneen seurakuntamestari Ari Räsäsen johdolla. Ulkona on makkaran ja tikkupullien paistoa. Tarjolla on myös historiallista, elämyksellistä hevoskyytiä, joka kiertää Enon museoalueen ja kirkon tuntumassa.

- Toivomme, että ihmiset pukeutuisivat juhlaan mahdollisuuksien mukaan kansallispukuihin tai vanhanaikaisiin vaatteisiin, Rautavuori vinkkaa.

Lapsiperheet on otettu huomioon juhlien järjestelyissä. Lapsille on päivän aikana kirkkoseikkailua, aarteen etsintää, poniajelua ja pomppulinnoja.

Juhlien musiikista vastaavat mm. Enon kirkkokuoro ja nuori viulisti Iiris Määttälä. Enon entinen kunnanjohtaja Matti Tohkanen esittää lyhyen historiikin ja teatteriharrastaja Pauli Tahvanainen lukee runon. Lisäksi päivän aikana nähdään Eno-seuran puheenjohtaja Juha Koljosen pienoisnäytelmä I.K. Inhasta, joka aikoinaan kierteli paljonkin Enon seudulla Lönnrotin jalanjäljissä.

 

 

Enon kirkko on nyt Joensuun ev.lut. seurakuntien vanhin Kiihtelysvaaran kirkon tuhouduttua viikonlopun tulipalossa.Takaisin