12.09.2018 | Ajankohtaista

Joensuun seurakunnassa Kasteen ja kummiuden teemaviikko

Joensuun ev.lut. seurakunta viettää Kasteen ja kummiuden teemaviikkoa 24.-30.9.2018. Viikon aikana kasteen ja kummiuden teemat läpäisevät seurakunnan perustoiminnan. Lisäksi seurakunta järjestää erillisiä, teemoihin liittyviä tapahtumia.


Kasteen ja kummiuden teemoja halutaan Joensuun seurakunnassa nostaa nyt esiin, sillä kasteen suosio on viime vuosina ollut Suomen ev.lut. kirkossa laskemaan päin. Kaste on kuitenkin monille tärkeä, omaan elämään ja suvun perinteisiin kuuluva asia. Teemaviikolla halutaan tuoda esiin sitä, että kaste on hyvä alku elämälle. Siinä lapsi liitetään seurakunnan jäseneksi ja hänelle pyydetään Jumalan siunausta. Myös kummin tehtävää halutaan tuoda myönteisessä valossa näkyville.

Aamukaste Noljakan kirkossa su 30.9.


Yksi teemaviikon tärkeimmistä tapahtumista on Aamukaste-tapahtuma, jota vietetään sunnuntaina 30.9. klo 11-13 Noljakan kirkolla. Aamukaste-tapahtuman ideana on tarjota perheille uudenlainen, helppo ja mukava tapa järjestää kastejuhla. Kastetilaisuus kestää noin puoli tuntia, ja seurakunta tarjoaa kasteen jälkeen juhlavieraille kakkukahvit.


Aamukaste-tilaisuuteen voi tuoda kastettavaksi minkä ikäisen lapsen vain, ja tapahtumaan voi tulla mukaan sukua ja ystäviä juhlistamaan tilaisuutta.  Rennosta ja perhelähtöisestä tilaisuudesta ei koidu perheelle mitään kuluja. Seurakunnalla on kastepukuja, joita voi lainata. Lapsi voidaan kastaa myös omissa vaatteissaan.  


Aamukaste-tilaisuuteen ilmoittaudutaan 20.9. mennessä sähköisesti osoitteessa www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu . Pappi ottaa yhteyttä ilmoittautuneisiin etukäteen kuullakseen perheen toiveet tilaisuutta varten. Lisätietoja Aamukasteesta löytyy ilmoittautumislinkin kautta.

Kummin kaa -perhetapahtuma Noljakassa la 29.9.


Teemaviikon toinen keskeinen tapahtuma on Kummin kaa -perhetapahtuma, jota vietetään lauantaina 29.9. klo 10-12.30 Noljakan kirkolla. Tapahtuma on tarkoitettu pikkulapsiperheille sekä kummeille yhdessä kummilapsen kanssa. Rennon ja maksuttoman aamupäivän ohjelmassa on mm.  yhteinen lauluhetki, askartelua sekä seikkailua ulkona. Yhteinen ruokailu alkaa klo 12. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ruokailun vuoksi etukäteen to 20.9. mennessä www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu .

Kasteen ja kummiuden teemaviikolla Joensuun seurakunta järjestää myös Kummipostia-tempauksen keskiviikkoiltana 26.9. Prismassa. Tempauksessa tarjotaan ihmisille mahdollisuutta lähettää kortti kummille tai kummilapselle. Teemaviikon ennakkotapahtumana Joensuun seurakunta osallistuu la 22.9. yhdessä seurakuntayhtymän kanssa Jipon kummipeliin. Lisäksi kasteen ja kummiuden teemat ovat esillä seurakunnan ruohonjuuritason työssä.

* Kasteen ja kummiuden teemat ovat lähivuosina tavallista enemmän esillä Suomen ev.lut. kirkossa kirkkohallituksen Kaste ja kummius –hankkeen myötä. Hanke ulottuu vuosiin 2018-2020.Takaisin