11.09.2018 | Ajankohtaista

Muistimessu Rantakylän kirkossa su 16.9.

Rantakylän kirkossa vietetään sunnuntaina 16.9. klo 10 Muistimessua. Muistimessu on erityisesti ikäihmisille suunnattu jumalanpalvelus, jossa muistisairaita huomioidaan mm. tutuilla virsillä, rauhallisuudella ja selkeydellä.

Muistimessu liittyy viikolla 38 vietettävään Muistiviikkoon ja 21.9. vietettävään Maailman Alzheimer-päivään. Muistimessulla halutaan pitää esillä muistisairautta sairastavan oikeutta hengelliseen elämään ja seurakuntayhteyteen.

Rantakylän seurakunnan seurakuntapastori Katriina Puustisen mukaan Muistimessua vietetään hieman tavallista yksinkertaisemmalla kaavalla. Puheissa ja musiikissa pyritään selkeyteen ja rauhallisuuteen.
- Kirkkosaliin tehdään tilaa pyörätuoleja käyttäviä varten ja ehtoollista jaetaan myös "kirkonpenkkiin" omalle paikalle, kertoo  Puustinen.

Ikäihmisten ja muistisairaiden erityisestä huomioimisesta huolimatta Muistimessu sopii kaikille. Messu kestää noin tunnin, jonka jälkeen seurakunta tarjoaa kirkkokahvit Rantakylän kirkon seurakuntasalissa.  Messun ajaksi on järjestetty lastenkaitsenta ja messupyhis perheen pienimmille.

Muistimessun järjestää Rantakylän seurakunta yhteistyössä Pohjois-Karjalan Muisti ry:n kanssa. Mukana tilaisuudessa on myös kansanedustaja, Muistiliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen.


Takaisin