03.09.2018 | Ajankohtaista

Maakunnallinen Ihmisarvopäivä Perheen tarina Jyrin koululla 8.9.

Maakunnallinen ihmisarvotyöryhmä järjestää lauantaina 8.9. klo 10-14 Ihmisarvopäivän Jyrin koululla Ylämyllyllä. Päivän teemana on Perheen tarina. Tapahtuman järjestelyissä on mukana useita yhteistyökumppaneita.

Ihmisarvopäivä ”Perheen tarina” on kaikille avoin, maksuton koko perheen tapahtuma. Päivän ohjelmassa on muun muassa liikunnallisia ja toiminnallisia pajoja, joissa pääsee esimerkiksi leikkimään kirjailijaa, kokeilemaan pehmokoira-agilityä ja sommittelemaan syötävää salaattitaidetta. Lisäksi tapahtumassa kerätään lapsilta ja aikuisilta tarinoita perheestä. Tapahtumasta ja tarinoista tehdään yhteenveto, joka toimitetaan alueen kansanedustajille ja muille päättäjille.

Tapahtumassa on tarjolla 150 ensimmäiselle maksuton kasviskeittolounas. Maksuttomia bussilippuja Joensuusta tapahtumaan voi kysyä Kotikartanoyhdistykseltä, p. 050 4435410/Kati Hakkarainen.


Tapahtuman järjestelyissä mukana olevan Pielisensuun seurakunnan diakoni Saila Musikan mukaan tapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea tarjota ihmisille matalan kynnyksen mahdollisuus tuoda omia kokemuksia ja toiveita päättäjien tietoon.
- Tämä on tullut meillä jo perinteeksi. Myöskin kansanedustajat haluavat tietoa siitä, millaisia ajatuksia ja kokemuksia ihmisillä on.

Maakunnallista Ihmisarvopäivää vietetään nyt 18. kertaa. Tapahtuman paikka ja teema vaihtuvat vuosittain. Tämän vuoden teemaksi valikoituu ”Perheen tarina”, kun paikaksi oli päätetty Ylämylly, jonka alueella asuu runsaasti lapsiperheitä.  

Perheen tarina -tapahtuman järjestävät Maakunnallinen ihmisarvotyöryhmä (Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, P-KTT ry, PoKaLi ry, Kotikartanoyhdistys ry), Sanaratas ry, Vaarakirjastot, Joensuun 4H-yhdistys, Joensuun Agilityurheilijat ja Liperin Taimi.


Maakunnallinen ihmisarvotyöryhmä koostuu pohjoiskarjalaisista toimijoista, jotka ovat kiinnostuneet ihmisarvosta ja ihmisten hyvinvoinnista. Työryhmän tarkoituksena on järjestää vuosittain Ihmisarvopäivä  Pohjois-Karjalassa.


Lisätietoja: Diakoni Saila Musikka, Pielisensuun seurakunta, p. 050 3591 302


Takaisin