03.09.2018 | Ajankohtaista

Palveluoperaatio Saappaaseen koulutetaan uusia vapaaehtoisia Joensuussa

Joensuun seurakuntayhtymän erityisnuorisotyö kouluttaa uusia vapaaehtoisia Palveluoperaatio Saappaaseen syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana.  

Palveluoperaatio Saapas on Suomen ev.lut. kirkon nuorisotyön muoto, joka toteuttaa etsivän nuorisotyön menetelmää.  Se toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä, missä nuoret viettävät aikaansa. Toimintakokonaisuus muodostuu KatuSaappaasta, FestariSaappaasta, NettiSaappaasta ja SaapasKahviloista.

Joensuun vapaaehtoiskoulutuksessa voi valita joko Katu- ja FestariSaappaan koulutuksen, NettiSaappaan koulutuksen tai molemmat. KatuSaapas on viikonloppuisin tai arki-iltaisin tapahtuvaa päivystystoimintaa. FestariSaapas toimii suurtapahtumien järjestäjien kanssa yhteistyössä rakentaen festarialueelle toimivan auttamisjärjestelmän nuorille. NettiSaapas on verkossa tapahtuvaa etsivää nuorisotyötä.


Katu- ja FestariSaappaan koulutus koostuu kolmesta lähiopetuskerrasta, joiden lisäksi osallistutaan kolmeen päivystysiltaan. NettiSaappaan koulutus toteutetaan yhtenä viikonloppuna. Koulutukset ovat maksuttomia ja niihin voi osallistua 3.2.2001 tai sitä ennen syntyneet henkilöt.
- Koulutukseen voi osallistua periaatteessa kuka tahansa. Tärkeätä on ennen kaikkea se, että haluaa tehdä jotakin nuorten hyväksi. Opiskelijoille koulutuksesta voi olla siinäkin mielessä hyötyä, että osa oppilaitoksista lukee Saapas-koulutuksen hyväksi opinnoissa, sanoo koulutusta järjestävä erityisnuorisotyönohjaaja Matti Nevalainen.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 13.9. mennessä osoitteessa janoa.fi/ilmoittaudu . Katu- ja FestariSaapas-koulutuksen lähijaksot toteutetaan 22.-23.9.2018, 15.-16.12.2018 ja 2.-3.2.2019. NettiSaapas-koulutus järjestetään 6.-7.10.2018.


Saapas-ryhmän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen sekä jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin. Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuori kirkko ry. Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö.

Lisätietoja:
www.nuorikirkko.fi/saapas
Erityisnuorisotyönohjaaja Matti Nevalainen, p. 050 574 7673, matti.nevalainen@evl.fi.


Takaisin